НОВИНИ

Джуд Белингам получи наградата си Golden Boy 2023

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:25, 05.12.2023
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
джуд белингам получи наградата golden boy 2023

Футболистът на Реал Мадрид Джуд Белингам получи наградата си за най-добър играч до 21 години през календарната 2023-а година, която се организирана от италианския вестник Tuttosport.

Английският национал беше награден на специална церемония в Торино, като не пропусна да благодари на хората от Реал - в част съотборниците си, Карло Анчелоти, треньорския щаб и президента Флорентино Перес - както и на своето семейство и приятели за подкрепата.

"За мен е чест да спечеля тази награда. Имам късмета да играя футбол. Благодаря на семейството си, че ме възпита с този спорт от малък", заяви Белингам

"Това е фантастично. Доволен съм и благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен. Аз съм третият англичанин, който печели приза след Уейн Рууни - един от идолите ми, през 2005 година, когато беше в Манчестър Юнайтед и Рахийм Стърлинг през 2014-а, когато играеше за Ливърпул. Посвещавам награда на всички. На много хора - на съотборниците ми в Реал Мадрид, на треньорския екип, треньора Анчелоти, президента, семейството ми - майка ми Дениз и баща ми Марк, моя по-малък брат Джоб и на всичките ми приятели, които ме бомбардират със съобщения и поздравления. Без помощта на тези хора на терена и извън него, нямаше да спечеля отличието", коментира още той.

Малко преди церемонията по награждаване Белингам, който след преминаването си от Борусия Дортмунд в Реал Мадрид през лятото вече има 15 гола в 17 мача за "лос бланкос", разкри и какво всъщност е единственото нещо, с което е разочаровал своя наставник Карло Анчелоти.

"Напълно съм отдаден на това да се докажа и да напредвам със здрава работа, но заслугата е на треньора Анчелоти, който намери правилната позиция за мен, дава ми повече свобода и сега летя. Но знам, че в един аспект го разочаровам. Все още не говоря испански. Имам трудности, които не очаквах с този език. Обещавам да се постарая", сподели роденият през 2003-а година Белингам.

През тази година в анкетата за наградата Golden Boy англичанинът изпревари Джамал Мусиала от състава на Байерн Мюнхен, а топ 5 допълниха, Ламин Ямал (Барселона), Шави Симонс (РБ Лайпциг, Пари Сен Жермен) и Уорън Заир-Емери (Пари Сен Жермен).

Самият Ямал пък грабна приза Тhe Youngest 2023, която се дава на най-младия футболист, който бъде номиниран за наградата Golden Boy.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не трябва да се претупват конституционните промени, смятат експерти
Не трябва да се претупват конституционните промени, смятат експерти
Селта изпусна победата срещу 10 от Кадис
Селта изпусна победата срещу 10 от Кадис