НОВИНИ

Джуд Белингам при представянето си в Реал Мадрид: Това е най-важният ден в живота ми

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:46, 15.06.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
джуд белингам представянето реал мадрид важният ден живота
Снимка:

Отборът на Реал Мадрид представи официално новата звезда в редиците си Джуд Белингам, като това стана по време на специална церемония на стадион "Сантяго Бернабеу".

"Кралския клуб" плати за 19-годишния англичанин 103 милиона евро на Борусия Дортмунд, като тази сума може да нарасне до 130 милиона в зависимост от различните бонуси.

В първото си изявление като футболист на "лос бланкос" Белингам определи днешни ден като "най-важния в живота му" и допълни, че той вече е част от "най-добрия отбор в света"

"Искам да благодаря на всички, които са тук в този ден, който е най-важният в живота ми и който е първият ми в най-добрия отбор в света. Искам да благодаря на Хуни Калафат, на Хосе Ангел, на президента, на всички, които ми помогнаха да дойда тук. Благодаря и на семейството ми. Напред, Мадрид!", заяви Джуд Белингам при представянето си.

Младият английски национал позира пред медиите с фланелката с №5 на гърба, която преди години носеше легендарният французин Зинедин Зидан, който постигна редица успехи и като играч, и като треньор на "Сантяго Бернабеу".

Белингам бе приветства в испанския тим и от клубния президент Флорентино Перес, според когото Джуд е бил "най-добрият в Бундеслигата" и в Мадрид ще направят всичко възможно, за да сбъдне той мечтите си.

"Днес е голям ден. Величието на нашия клуб, който е на 121 години, се е изградило заради играчи с различни таланти. Днес в Мадрид пристигна един от най-добрите футболисти в света. Сигурен съм, че си се влюбил в отбора заради нашите пет последни титли в Шампионската лига. Беше най-добрият в Бундеслигата, беше най-младият голмайстор на Борусия Дортмунд. Ще се постараем да бъдеш щастлив тук и да изпълниш мечтите си. Добре дошъл, вкъщи!", заяви ръководителят на Реал Мадрид.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На АМ "Марица" заловиха мъж, превозвал нелегални мигранти
На АМ "Марица" заловиха мъж, превозвал нелегални мигранти
Община Берковица откри сметка за дарения за пострадалите от наводненията
Община Берковица откри сметка за дарения за пострадалите от наводненията