Кабинетът спира строителството на нов правителствен комплекс в "София Тех Парк”

от БНТ
18:29, 29.07.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
кабинетът спира строителството нов правителствен комплекс софия тех паркrdquo
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Правителството реши да бъдат спрени всички действия и процедури, свързани с изграждането на нов правителствен комплекс на територията на "СОФИЯ ТЕХ ПАРК" АД (СТП АД) от "Държавна консолидационна компания" ЕАД (ДКК ЕАД) до обединяване на всички заинтересовани ведомства около конкретната нужда от строителството му, съобщиха от правителствената информационна служба.

Ще бъде създадена Междуведомствена работна група към министъра на икономиката, в състав всички заинтересовани ведомства, която да изследва необходимостта и целесъобразността от строителството на нов правителствен комплекс.

Работната група ще разгледа конкретните изисквания за работни и поддържащи дейността помещения, тяхното разпределение и други специфични особености, необходими за изработване на функционален идеен проект и да представи доклад от дейността си пред Министерския съвет с цел окончателно взимане на решение.

Правителството оправомощава министъра на икономиката да сведе до знанието на ДКК ЕАД и "Монтажи" ЕАД така приетите решения и да възложи на ДКК ЕАД предприемането на необходимите действия, за ограничаване потенциалните вреди за държавата, както и за нейните дъщерни дружества.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
КЕВР иска повишение на цената на газа с близо 12%
КЕВР иска повишение на цената на газа с близо 12%
Олимпийски медал или две години военна служба
Олимпийски медал или две години военна служба