НОВИНИ

Кабо Верде и Египет се класираха за осминафиналите в Купата на африканските нации, Гана почти сигурно се прости с шансовете си

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:46, 23.01.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
кабо верде египет класираха осминафиналите купата африканските нации гана почти сигурно прости шансовете
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборите на Кабо Верде и Египет завършиха наравно 2:2 в последния двубой и за двата тима от група "В" на турнира за Купата на африканските нации, като този резултат осигури и на двата състава място в осминафиналите на надпреварата.

Желсон Тавареш даде аванс на "сините акули" с гол в добавеното време на първата част, но скоро след подновяването на играта Махмуд Хасан, по-известен като Трезеге, възстанови равенството.

Така се стигна до продължението на мача, когато Тейшейра отново изведе Каби Верде напред в 91-ата минута, но само две по-късно Мостафа Мохамед вкара скъпоценен гол, който изпрати "фараоните" към следващата фаза, въпреки че тимът беше без голямата си звезда Мохамед Салах.

По същото време в другия двубой от групата Гана пропиля преднина от два гола срещу Мозамбик и в крайна сметка срещата приключи при резултат 2:2, който остави "черните звезди" на третото място в подреждането.

Този развой означава, че селекцията на Крис Хютън ще трябва да изчака края на груповата фаза, за да разбере дали ще намери място в осминафиналите като един от най-добрите трети отбора. За Мозамбик този хикс означаваше отпадане от Купата на африканските нации 2023 при първото участие на "мамбите" в турнира след пауза от 13 години.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Стоев: Не е нужно да се обичаме, а да имаме една единствена цел - победата
Мартин Стоев: Не е нужно да се обичаме, а да имаме една единствена цел - победата
Област Плевен е в грипна епидемия от утре до 31 януари
Област Плевен е в грипна епидемия от утре до 31 януари