НОВИНИ

Кайл Уокър бил на два пъти пред отказване от националния отбор на Англия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:56, 11.09.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
кайл уокър бил два отказване националния отбор англия
Снимка: БТА
Слушай новината

Опитният английски краен бранител Кайл Уокър в събота вечер реализира дебютното си попадение за националния отбор на Англия при равенството 1:1 срещу Украйна в европейска квалификация.

Два дни след този момент селекционерът Гарет Саутгейт призна, че 33-годишният футболист всъщност е бил на два пъти пред отказване от състава - веднъж след загубения финал на Евро 2020 и след това след отпадането в четвъртфиналите на световното първенство в Катар 2022.

"Два пъти го убеждавах да не се оттегля от националния тим. След Евро 2020 и след световното първенство 2022. Мисля, че му харесва да е тук и иска да продължи напред. Той е много важен за нас. Ако говорим за играчи от световна класа на техните позиции в нашия отбор, той вероятно е един от тях. Мисля, че не осъзнаваше колко ценни сме ние за него и колко важен е той за нас. Сигурно няма да ми благодари, че го споделям", коментира Саутгейт.

Самият Уокър пък, който през лятото беше спряган за трансфер в Байерн Мюнхен, но в крайна сметка остана в Манчестър Сити, призна, че в момента се чувства добре и има какво още да даде на състава на Англия.

"Да, играя добре. Очевидно, в един момент, по времето, когато аз и Гарет говорихме, хора като Трент Александър-Арнолд, Киърън Трипиър, Рийс Джеймс идват... наистина мислите, че дните ви са преброени. Пожертвал съм колко ваканции. Правя това, откакто бях на 19, а сега съм на 33. Аз и Гарет сме в добри отношения извън терена. Говорим и чувствам, че все още мога да дам нещо на отбора. Така че защо да спирам?", заяви десният краен защитник.

В своята кариера Кайл Уокър има 77 мача за представителния тим на Англия, като е участвал на общо четири големи първенства.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работещи в болница "Шейново" поискаха открита процедура за избор на директор
Работещи в болница "Шейново" поискаха открита процедура за избор на директор
Слънчево и топло време през следващите дни
Слънчево и топло време през следващите дни