НОВИНИ

Кайри Ървинг помогна на Далас да победи Бруклин в НБА

Всичко по-интересно от мачовете в НБА

Кайри Ървинг Далас Маверикс Бруклин Нетс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:00, 07.02.2024
Чете се за: 05:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Кайри Ървинг вкара 36 точки при завръщането си в Бруклин за първи път след трансфера в Далас, а гостите от Маверикс спечелиха мача със 119:107 в първенството на НБА. Далас има 28 победи, заема 2-ото място в Югозападната дивизия и се приближи до лидера Ню Орлиънс.

Лука Дончич вкара 35 точки, взе 18 борби и подаде 9 асистенции. Гардовете на гостите се редуваха да вкарват от тройката, докато Нетс опитаха да се противопоставят с продължително владеене на топката. Ървинг обаче беше бурно освиркан от публиката на домакините в началото, но по-късно бурно аплодиран при няколко ефектни отигравания, в това число и пас с гръб през третата част.

Домакините станаха жертва на късата пейка в днешния мач, като Майкъл Бриджис вкара 28 точки, а Ройс О’Нийл добави 18. Нетс стопиха дефицит от 23 точки до 101:107 пет минути преди края на срещата, но Ървинг уби интригата с две поредни безответни тройки.

Финикс Сънс продължава да гони Сакраменто в Тихоокеанската дивизия след успеха със 114:106 над Милуоки. Дивайн Буукър вкара 32 точки за "Слънцата", Кевин Дюрант добави 28. Дюрант направи серии от пет поредни изстрела и 14 точки в четвъртата част, а гостите дойдоха без няколко от важните си фигури, в това число и Деймиън Лилард, който има разтежение на глезена. Центърът им Бруук Лопес пък не започна мача поради лични причини. Крис Мидълтън, също играещ под коша, напусна игра през първата четвърт, също с проблеми в глезена.

При това положение всичко падна на плещите на Янис Адетокумбо, който вкара 34 точки – 13 успешни изстрела от 24, а също така и взе 10 борби. Въпреки че назначиха опитния Док Ривърс, Бъкс са с баланс 1-4 след смяната на Ейдриън Грифин.

Чикаго Булс се справи с Минесота със 129:123 след продължение. Коби Уайт и ДеМар ДеРоузън вкараха по 33 точки всеки, а Чикаго успя да навакса изоставане от 23 точки. Антъни Едуардс беше неудържим за гостите от Минеаполис с 38 точки и 12 борби, Карл-Антъни Таунс вкара 33, но 50.5 секунди преди крайната сирена вкара тройка, за да изравни резултата 115:115. Общо тройките му в мача бяха седем.

Маями спечели регионалното дерби с Орландо, след като ги удари у дома със 121:95 и двата отбора се изравниха с равни показатели на върха в Югоизточната дивизия. Джими Бътлър вкара 23 точки, а общо седем състезатели на Маями приключиха с двуцифрен актив. Също така Бътлър направи 8 подавания и взе 8 борби, както и пресече три подавания в половината на гостите.

"Горещите" от Маями постигнаха едва втора победа в последните седем домакински мача, но вече дели върха с днешния си съперник с баланс 27/24. Тери Розиър добави 18 пункта, а Тайлър Херо и участникът в Мача на звездите Бам Адебайо добавиха по 14 всеки от тях. За гостите от Орландо Паоло Банкеро вкара 23, като това е 18-и пореден мач като гост, в който той бележи минимум 20 точки.

Индиана се справи у дома с Хюстън със 132:129 с 29 точки Паскал Сиакам. Гостите от Хюстън Рокетс водеха с 85:75 в началото на третата третина, но Индиана им даде едва 14 точки още до края на частта и подготви победата си. Ти Джей Макконъл влезе в ролята си на топ-стрелец в третата част и вкара 17 точки, както и подаде 4 паса. 30 за гостите от щата Тексас, които търпят втора поредна загуба, наниза Джейлън Грийн. Дилън Брукс остана с 23, а новобранецът в Лигата Амен Томпсън завърши с дабъл-дабъл – 13 точки, 13 рибаунда, както и добави 6 подавания.

Три отбора са с еднакви показатели на върха в Северозападната дивизия и това стана след пораженията на Минесота и на Оклахома Сити. Тъндър паднаха със 117:124 от Юта като гости и имат 35 победи и 16 поражения. Лаури Марканен вкара 33 точки и взе 11 борби за Юта, Джон Колинс прибави 22. За Оклахома 28 отбеляза Шей Гилджъс-Александър. Освен Минесота и Оклахома, същият актив има и Денвър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И фелдшерите са готови на протест
И фелдшерите са готови на протест
Денков да поеме МВнР след ротацията с Габриел, настояват от ПП
Денков да поеме МВнР след ротацията с Габриел, настояват от ПП