НОВИНИ

Как БНТ ще отрази Европейските игри в Краков-Малополска 2023

Повече от 100 български спортисти ще се борят за медали в Полша, БНТ ще излъчи 60 часа от състезанията

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:47, 20.06.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
бнт отрази европейските игри краков малополска 2023
Слушай новината

На 20 юни в Полша започва третото издание на Европейските игри, в което ще вземат участие над 100 български спортисти. БНТ 3 ще излъчи 60 часа от състезанията, като акцентът в програмата ще бъдат тези по лека атлетика, кану-каяк, финалите в стрелбата и бокса.

По този повод Евгени Николов - продуцент в Дирекция "Спорт" гостува в "Денят започва".

"Игрите стартират официално утре, но днес в 18.00 ч. ще бъде първото ни пряко предаване с отборното първенство по лека атлетика, където България е във Втора лига и се надяваме, че българите ще успеят да запазят мястото си там. Изцяло по БНТ 3 ще се излъчват игрите", сподели журналистът.

Европейските игри ще се проведат в град Краков и в региона на Малополска. До 2 юли за медали ще се борят най-добрите състезатели в 18 олимпийски спорта, като част от надпреварите са и квалификации за Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г.

"Ще могат да се печелят и квоти за Париж 2024, така че да им пожелаем успех. Надяваме се на едно много добро представяне и на приятна емоция с БНТ 3, над 60 часа ще излъчваме от днес до 2 юли. Въпреки, ча са организирани от европейските олимпийски игри, не можем да кажем, че това са европейски олимпийски игри. Това е трето издание на европейските игри, и се надяваме, че България ще се представи достойно", поясни още Евгени Николов.

Над 100 са представителите на България на Европейските игри. Сред участниците са олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, сребърната олимпийска медалистка по стрелба Антоанета Костадинова, шампионките в бадминтона от първото издание на Европейските игри и трикратни шампионки на Стария континент на двойки Габриела и Стефани Стоеви, Владимир Зографски, който ще стартира в надпреварата в ски-скока, най-добрите ни състезатели по лека атлетика и джудо, които ще ни представят в отборните състезания, както и водещите ни национали по бокс, кану-каяк, фехтовка, олимпийско таекуондо, модерен петобой, кикбокс, артистично плуване, скокове във вода, стрелба с лък, спортно катерене, трап. Дебют ще направи и двойка по падел тенис.

Освен това форумът включва в програмата си и 7 неолимпийски спорта, които ще обогатят и оцветят игрите.

Вижте целия разговор във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров се изправя днес срещу Руусувуори в първия кръг на турнира в Куинс
Григор Димитров се изправя днес срещу Руусувуори в първия кръг на турнира в Куинс
Продължава описването на щетите след пороите
Продължава описването на щетите след пороите