ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Каква е тайната на бургаската рибена чорба?

bnt avatar logo от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
A+ A-
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
Слушай новината

Днешният Никулден е и официален празник на Бургас. Там днес се очакват изключително много тържества свързани с рибата, рибарите и моряците. Как започва празникът, какво предстои и каква е тайната на бургаската рибена чорба.

От рано сутринта от полевата кухня в Бургас се разнася ароматът на традиционната рибена чорба. В града ще има няколко пункта за раздаването й. Тази година е приготвена с три вида риба – паламуд, чернокоп и скумрия. Каква обаче е тайната рецепта за приготвянето й.

„Девисилът е традиционната подправка, която слагаме в рибената чорба. Другото е картоф, морков, лук, магданоз, домат“, обясни офицер Радостин Иванов.

„Тайна няма – в тази полева кухня я приготвяме от години. Става хубава, защото я приготвяме на огън, тази полева кухня е на 50 години, но е чудесна. На огъня всичко става вкусно“, добави още Радостин Иванов.

Празничната програма в града е много богата, обясни Петър Парушев, който отговаря за нея. Денят започна със света литургия, ще има военни ритуали, освещаване на трапеза, никулденски курбан, литийно шествие, а кулминацията е вечерта от 17.30 с концерт и пускане на светлините на коледната елха.

Последвайте ни

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?