НОВИНИ

Какво показа проверката в "Пирогов" по случая с детето на Мустафа Емин

показа проверката пирогов случая детето мустафа емин
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
11:52, 01.09.2023
Чете се за: 01:47 мин.
Здраве
Слушай новината

Дежурните медици в Спешното отделение на "Пирогов" са спазили всички стандарти за работа и оказване на помощ на детето на Мустафа Емин, съветник от "Да, България" на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това показват резултатите от направената вътрешна проверка, назначена от ръководството на спешната болница след публикуваната информация, че съветникът се е държал арогантно и е отправял заплахи към персонала.

Поиска ли политик дете да бъде изведено от шокова зала в "Пирогов"?

Снети са обяснения с доклади от страна на всички медицински специалисти в "Пирогов", които имат отношение по случая и са направени срещи с всички, имащи отношение към случая. Снети са и записи за периода.

Резултатът от проверката показа, че персоналът е подходил с висок професионализъм, извършили са всички необходими консултативни прегледи и изследвания на детето. Оказана му е необходимата помощ и манипулации и е изпратено вкъщи с препоръки. Документацията по случая е водена по правилата и е описано по часове и минути движението на пациента, посочват от болницата.

За този период в детска противошокова зала е оказана спешна помощ на три травматични деца и са проведени продължителни мероприятия по ресусцитация на друго дете, което е преведено с тежък хеморагичен шок. Правилата на триаж са спазени стриктно, допълват още от болницата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Илиев: Ролята на спортните училища е изключително важна
Димитър Илиев: Ролята на спортните училища е изключително важна
Военни от Сухопътните войски продължават да помагат в борбата с пожара край Хисаря
Военни от Сухопътните войски продължават да помагат в борбата с пожара край Хисаря