НОВИНИ

Калин Стоянов: Гърмежите в Елин Пелин продължават, ще обливаме и днес

Калин Стоянов: Гърмежите в Елин Пелин продължават, ще обливаме и днес
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 29.07.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Гърмежите в Елин Пелин продължават, ще обливаме и днес. Това заяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов по време на брифинг от българо-сръбската граница, заради продължаващия пожар в планина Славянка.

"В Елин Пелин гърмежите продължават. Облитаме с дрон с термокамера - има много точки в самия склад, в които има изключително висока температура - около 150 до 200 градуса, въпреки че вчера в продължение на няколко часа се обливаше. Днес няма да се извършват никакви процесуално-следствени действия. Днес продължава обливането", каза Калин Стоянов.

Вътрешният министър коментира появата на свидетел пет дни след избухването на складовете за фойерверки край Елин Пелин, който твърди, че е успял да се доближи до складовете, открил е пострадалия доц. Петър Шишков, качил го е в колата си и го е закарал до най-близката линейка.

"Как на петия ден от възникване на инцидента се появява очевидец и как той не идва при нас, а отива в медии и телевизионните студиа. Той си е позволявал да дава оценки откъде е духал вятъра, как са реагирали институциите и т.н. Моето мнение, е че този свидетел също е късметлия. При най-тежките взривове той няма работа там", заяви Калин Стоянов.

Той посочи, че шестимата пожарникари, пристигнали първи на мястото на взривовете, ще бъдат разпитани днес официално в националното следствие.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова с нова рекордна позиция в ранглистата на WTA
Виктория Томова с нова рекордна позиция в ранглистата на WTA
Взрив в завод за целулоза край Свищов
Взрив в завод за целулоза край Свищов