НОВИНИ

Калин Стоянов за убийството на Пейо Пеев: Не изключвам тези две злобни жени да са прикрили всички следи

Вътрешният министър каза, че уволняват още двама полицейски служители заради смъртта на шампиона по борба Пламен Пенев

калин стоянов убийството пейо пеев изключвам две злобни жени прикрили всички следи
Снимка: МВР
bnt avatar logo
от БНТ
13:37, 29.01.2024 (обновена)
5277
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред журналисти в Стара Загора, че главният секретар е разпоредил пълна проверка дали има стари разследвания срещу лица от президентството. МВР са се самосезирали във връзка с множеството медийни публикации по темата. Изискани са данни от всички структури има или няма сигнали, както и ще се съберат оперативна информация.

Във връзка с убийството на Пейо Пеев, министърът каза, че се работи активно по делото и има две лица с повдигнати обвинения:

"Работим по версия за евентуална съпричастност на други лица към убийството и най-вече за прикриване на следите за извършеното убийство. От това, което видях от начина, по който е извършено убийството, което се вижда от клипчетата, не изключвам варианта тези две злобни жени самостоятелно да са прикрили всички следи. Но това е въпрос на изследване, който през следващите дни ще изясним нацяло."

Относно инцидента с шампиона по борба Пламен Пенев и смъртта му след полицейско преследване, Стоянов каза, че са освободени двама висши ръководители от Областната дирекция на МВР в Стара Загора и освен това:

"Има двама служители от изпълнителския състав, които са отстранени и до няколко дни те също ще бъдат уволнени. Има следствено дело, работи се активно по него и има назначени множество експертизи."

От самото начало заявихме, че ще бъдем критични както към себе си, така и към служителите на МВР и категорично няма да допуснем ситуации, при които има немарливо, лошо или дори противоправно изпълнение на служебните задължения, допълни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат да отпаднат таксите за студенти и докторанти в държавните университети
Предлагат да отпаднат таксите за студенти и докторанти в държавните университети
Асен Василев: Гърция подкрепя България за Шенген
Асен Василев: Гърция подкрепя България за Шенген