НОВИНИ

Камбуров е на прага на историята след гол и победа над Ботев Враца

Мартин Камбуров
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ
22:55, 23.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският нападател Мартин Камбуров е на прага на историята. Само едно попадение дели футболиста от първото място във вечната голмайсторска листа.

Мартин Камбуров реализира 253-ото си попадение в елита на България в мрежата на Ботев Враца. По този начин той изравни Петър Жеков в своеобразната класация.

Отборът на Берое победи с 1:0 Ботев Враца в Стара Загора в мач от 5-ия кръг на Първа лига.

Попадението на Камбуров дойде от дузпа в началото на второто полувреме. Наказаният удар беше отсъден в 47-ата минута за съприкосновение между Валери Христов и Килън Лебон.

На 13 октомври нападателят на Берое ще навърши 41 години. В елита на страната той е реализирал с екипите на Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Спартак Плевен, Локомотив София, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Берое. Рекордът на Петър Жеков е постигнат в периода 1962-1975 година.

В 76-ата минута тимът на Ботев Враца остана с човек по-малко. Съдията Никола Попов разгледа ситуацията с помощта на ВАР, а след това показа директен червен картон на Йоан Бауренски за опасно влизане срещу Александър Цветков.

До края на срещата Берое можеше да поведе с по-отчетлив резултат, но Стив Фурдадо уцели гредата.

След успеха Берое е на 5-о място във временното класиране след 3 победи и 2 загуби (9 точки), докато врачани за на 6-а позиция с 8 пункта (2 победи, 2 равенства и 1 загуба).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболният Левски започна подготовка
Волейболният Левски започна подготовка
Трета доза ваксина за рискови категории в Гърция
Трета доза ваксина за рискови категории в Гърция