НОВИНИ

Камен Златков с много добър старт на сезона

Камен Златков
Снимка: Българска ски федерация
bnt avatar logo
от БНТ
19:19, 20.11.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Състезателят по ски алпийски дисциплини Камен Златков направи запомнящ се първи старт на сезона. В слалома за ФИС в Каабдалис (Шв), където тренира в последните седмици софиянецът завърши четвърти на 0,97 сек от победителя топ слаломиста Дейв Райдинг (Вбр).

Втори е един от най-опитните французи Виктор Мюфа-Жанде, а трети Кристиан Соевиг (Нор). Шести пък е немският ас Линус Щрасер.

Камен Златков бе едва 22-и в първия, но със страхотен втори в който даде най-добро време от всички се изстреля до четвъртата позиция в генералното класиране.

В Каабдалис участва и най-добрият ни алпиец Алберт Попов. Той кара на познатото си силно ниво в първия манш и завърши трети. Във втория той заложи на максималния риск, за да гони победата, но 3 врати преди финала му хвана кол и не завърши.

Утре в Каабдалис е вторият слалом за ФИС в който, както и днес ще участват голяма част от алпийците каращи в Световната купа. Само Алберт Попов ще пропусне, защото ще има тестове на ски за различни терени. Попов е доволен от формата в която се намира.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синът на Кадафи се кандидатира за президент на Либия
Синът на Кадафи се кандидатира за президент на Либия
МВнР: Българите в Ерфурт, Германия могат да гласуват в една обединена секция
МВнР: Българите в Ерфурт, Германия могат да гласуват в една обединена секция