НОВИНИ

Канада победи домакините Великобритания и се класира за четвъртфиналите на Купа Дейвис

Италия пък зарадва домакинската публика, като оглави група А, а Испания в отсъствието на Карлос Алкарас се наложи срещу Австралия.

Канада Купа Дейвис
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:40, 15.09.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Тимът на Канада се наложи над домакините от Великобритания с 2:1 в група D на Купа Дейвис и се класира за четвъртфиналите в Малага през месец ноември, предаде Ройтерс. В същото време защитаващият титлата си тим на Италия победи Нидерландия в Болоня и завърши на първо място в група А.

Денис Шаповалов от Канада се наложи над британеца Дан Еванс с 6:0, 7:5 и сподели след мача, че не му е било лесно да играе 15-хилядната британска публика.

Феликс Оже-Алиасим донесе успеха на шампионите от Канада от 2022, като надигра Джак Дрейпър със 7:6 (8), 7:5. На двойки Великобратиня все пак записа малък успех, като Хенри Патън и Нийл Скупски надиграха Габриел Диало и Алексис Галарно със 7:5, 6:4.

Отборите на Италия, Испания, Австралия, САЩ, Германия, Канада и Аржентина се класираха за финалния турнир в Малага, който ще се проведе между 19 и 24 ноември, а жребият ще бъде теглен през следващата седмица.

Световният номер 1 Яник Синер изгледа мачовете в Болоня, като Италия поведе на Нидерландия с 2:0. Матео Беретини спечели срещу Ботик ван де Зандшулп с 3:6, 6:4, 6:4, а Флавио Коболи надигра Талон Грикспоор със 7:6 (4), 4:6, 6:3. Нидерландия също може да се класира за финалите, ако спечели срещата на двойки.

Тимът на Испания даде почивка на Карлос Алкарас, но взе трудна победа над Австралия с 2:1 във Валенсия. На двойки Марсел Гранойерс и Педро Мартинес победиха Матю Ебдън и Макс Пърсел с 5:7 6:4, 6:4, което се оказа решаващо.

Пабло Карено Буста бе дал аванс на испанците с успех над Джордан Томпсън след 2:6, 6:2, 7:6 (3), а Алексей Попирин бе изравнил срещу Мартинес с 6:4, 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бразилците на Лудогорец превзеха Коматево
Бразилците на Лудогорец превзеха Коматево