НОВИНИ

Канадец сбъдна олимпийската си мечта в слоупстайла

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:07, 07.02.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
канадец сбъдна олимпийската мечта слоупстайла
Слушай новината

Канадският сноубордист Макс Парът сбъдна олимпийската си мечта и завоюва златния медал в дисциплината слоупстайл от програмата на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Успехът за Парът идва малко повече от три години, след като той бе диагностициран с Болест на Ходжкин и в продължение на повече от половин година трябваше да се бори с коварната диагноза.

Два месеца, след като канадецът обяви, че вече е напълно възстановен, той се завърна с гръм и трясък, триумфирайки на "X Games" в Осло, а днес той вече е и на олимпийски връх.

В олимпийския парк в Джъндзякоу Макс Парът заслужи златния медал с второто си изпълнение във финалния кръг на дисциплината слоупстайл, за което той получи оценка от 90.96 точки.

По този начин той изпревари 17-годишният китаец Имин Су, който с резултат от 88.70 точки остана със среброто, носейки на страната си едва втори олимпийски медал в историята в сноуборда и първи в слоупстайла.

Бронзовият медал пък стана притежание на втория канадец в състезанието Марк МакМорис, с което той дублира постиженията си от Зимните игри в Сочи през 2014 година и тези в Пьончанг през 2018 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимир Стоилов призова първенството в България да започва по-късно
Станимир Стоилов призова първенството в България да започва по-късно
ЦСКА победи Царско село при представянето на отбора за пролетта
ЦСКА победи Царско село при представянето на отбора за пролетта