НОВИНИ

Капитанът на ЦСКА е вторият най-добър защитник на Балканите

капитанът цска вторият добър защитник балканите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:08, 11.11.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на ЦСКА - Юрген Матай, е вторият най-добър защитник на Балканския полуостров.

До това заключения стигнаха турски анализатори, използвали платената платформа "Comparisonator", за да определят най-добрите футболисти по постове в първенствата на Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Румъния, България, Турция и Гърция.

За бранител номер 1 на Балканите е определен играчът на Осиек - Миле Шкорич, а тройката допълва Йонуц Ларие от Фарул Констанца.

Хърватинът Шкорич игра и в двата мача срещу ЦСКА в квалификациите за Лигата на конференциите, но определено не блесна кой знае колко. Все пак "армейците" реализираха 4 попадения във вратата на хърватския вицешампион на "Васил Левски" (4:2) и едно на реванша в Осиек (1:1). Именно 30-годишният защитник отбеляза изравнителния гол за хърватите, но представянето му в защита бе далеч от блестящото.

Матей от своя страна е отличен в Европа. Нидерландецът класира ЦСКА в групите на Лигата на конференциите с гола, който отбеляза във вратата на Виктория (Пилзен) при историческата победа с 3:0 в реванша в София. Защитникът на "червените" е играл в абсолютно всеки мач от началото на сезона, като срещу ЦСКА 1948 донесе трудната победа с впечатляващо попадение от над 35 метра.

Третият в класацията на турските анализатори е Йонуц Ларие, който е на достолепните 34 години, но въпреки това играе много силно за румънския си тим.

При бранителите се изследват следните 5 показатели – брой защитни действия, успешни защитни действия, единоборства, отнети топки и отнети топки в половината на противника. И по целия този индекс Юрген Матей е номер 2 на Балканите, което е сериозно постижение.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Алфа Рисърч": Парламентарният вот привлича по-висок интерес от президентската надпревара
"Алфа Рисърч": Парламентарният вот привлича по-висок интерес от президентската надпревара
Александър Димитров загуби двама футболисти за предстоящите мачове на младежите
Александър Димитров загуби двама футболисти за предстоящите мачове на младежите