НОВИНИ

Карабах остана близо до чудото, но драма в края прати Леверкузен надпред в Лига Европа, Аталанта обърна Спортинг Лисабон

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:59, 14.03.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
карабах остана близо чудото драма края прати леверкузен надпред лига европа аталанта обърна спортинг лисабон
Слушай новината

Лидерът в германската Бундеслига Байер Леверкузен продължава с отличното си представяне през този сезон и вече се класира за четвъртфиналите в турнира Лига Европа, елиминирайки по особено драматичен начин азербайджанския Карабах.

"Аспирините" спечелиха с 3:2 в реванша на свой терен, въпреки че изоставаха с два гола в средата на второто полувреме и така с общ резултат 5:4 се класираха за следващата фаза в надпреварата.

На "Бай Арена" в Леверкузен гостите бяха отборът, който пръв нанесе своя удар, повеждайки с попадение на Абдела Зубир в 58-ата минута. Само четири по-късно обаче азерите останаха с човек с по-малко заради изгонването на Елвин Джафаркулиев, но дори това не попречи на Жуниьо да удвои аванса на своя тим в 68-ата минута, разписвайки се отблизо.

Отговорът на футболистите на Шаби Алонсо не закъсня и в 72-ата минута Жереми Фримпонг намали изоставането на домакините с прецизно изпълнение от въздуха.

Последва натиск на играчите на Байер, който за тяхно съжаление дълго време не даваше необходимия резултат. Така се стигна до добавеното време на мача, в което на сцената изгря Патрик Шик. Чешкият нападател първо се възползва подаване по земя на Алехандро Грималдо, за да изравни за 2:2, а малко по-късно засече с глава центриране на Езекел Паласиос, носейки пълния обрат за своя тим, както и неистова радост за феновете по трибуните.

Драматичната развръзка прати Леверкузен за втора поредна кампания в четвъртфиналите на Лига Европа, докато Карабах със сигурност напуска състезанието с леко разочарование, но и гордост от факта, че се превърна в първия клуб от Азербайджан, който достига до елиминационната фаза на европейски клубен турнир.

По същото време в Италия съставът на Аталанта също заслужи мястото си в следващата фаза на втория по сила европейски клубен турнир след успех с 2:1 срещу Спортинг Лисабон.

След 1:1 в първия дуел между двата отбора в Португалия преди седмица, тази вечер в Бергамо гостите взеха преднината в 33-ата минута, когато точен за тях беше Педро Гонсалвеш.

През второто полувреме "бергамаските" отговориха светкавично след само няколко секунди игра Адемола Лукман реализира за 1:1, а в 59-ата минута Джанлука Скамака също вкара за домакините, за да ги изведе напред в резултата.

В оставащия малко повече от половин час момчетата на Джан Пиеро Гасперини удържаха тази си преднина и за общо трети път в историята класираха Аталанта за четвъртфиналите в турнира Лига Европа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул и Рома са на четвъртфиналите в Лига Европа
Ливърпул и Рома са на четвъртфиналите в Лига Европа
Нова атака с дронове в Одеска област
Нова атака с дронове в Одеска област