НОВИНИ

Карим Бензема: Ще трябва да покажем на терена, че сме фаворити

Носителят на "Златната топка" заяви в телевизионно интервю, че се чувства готов физически и психически за най-големия футболен форум

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:12, 16.11.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Карим Бензема Реал Мадрид
Снимка: БГНЕС

Няколко часа преди да отпътува с френския национален отбор за Катар за Световното първенство по футбол, Карим Бензема даде телевизионно интервю.

Седмица преди първия мач на защитаващия титлата си тим на Франция срещу Австралия, нападателят коментира шансовете на отбора да спечели отново трофея.

Носителят на "Златната топка" заяви, че след проблемите в началото на сезона, се чувства готов физически и психически за най-големия футболен форум. 

"Да си част от групата е мечта за всеки футболист и възможност да направиш нещо голямо. Най-важното нещо за мен е, че ще бъда там, да играя добре, да вкарвам голове, да правя асистенции, да се забавлявам. Готов съм за първия мач", заяви острието на френската атака.

"Всички имаме големи амбиции, ние сме страхотна футболна нация, скоро предстои първият ни мач и всички сме готови. Ще трябва да покажем на терена, че сме фаворити. Имаме изключителен потенциал в атака, много сме силни, можем да вкараме много голове", обяви Бензема.

Французинът коментира и спечелването на "Златната топка".

"Всеки ден гледам трофея у дома и си казвам, че съм го направил. Не можех да си представя как ще спра с футбола, без да спечеля Златната топка", споделя Бензема.

Нападателят на Реал Мадрид и на "петлите" бе попитан и за домакинството на Катар и и избора на страната за домакин на световния шампионат.

"Нищо не можеш да промениш. Обявяването на избора на Катар датира от 2010 г., ние трябва да се концентрираме върху представянето си. Един футболист трябва да се фокусира единствено върху футбола", заяви Бензема.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дина Аверина и Арина Аверина няма да участват в състезанието за Купата на Русия по художествена гимнастика
Дина Аверина и Арина Аверина няма да участват в състезанието за Купата на Русия по художествена гимнастика
МВнР изразява безпокойство от вчерашните експлозии на полска територия
МВнР изразява безпокойство от вчерашните експлозии на полска територия