НОВИНИ

Карло Анчелоти: Андрий Лунин ще играе

Италианският специалист също подчерта, че гарантирането на титлата в Ла Лига няма да попречи на подготовката на отбора за втория мач срещу Байерн.

Карло Анчелоти
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:04, 07.05.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Шампионска лига
Слушай новината

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти потвърди, че Андрий Лунин ще бъде на вратата на тима за реванша от полуфиналите в Шампионската лига по футбол срещу Байерн Мюнхен в сряда вечер в Испания, въпреки отличното представяне на Тибо Куртоа срещу Кадис през уикенда в Ла Лига.

Италианският специалист също подчерта, че гарантирането на титлата в испанския футболен шампионат няма да попречи на подготовката на отбора за втория мач срещу Байерн.

Анчелоти бе казал още преди двубоя с Кадис, че Лунин ще пази в Шампионската лига, но силната игра на Куртоа породи някои съмнения дали белгиецът няма да се завърне в състава за домакинството срещу германския гранд.

"Лунин ще играе, ако не променя мнението си довечера. Да, Лунин ще играе. Планът за футболист, който се завръща след такава сериозна контузия не се променя от една ситуация. Тибо бе на терена срещу Кадис, защото е на ниво, а сега ще има време, за да се върне в най-добрата си форма. Планът няма да се промени заради срещата с Кадис. Той изигра добър мач, но все още трябва да достигне най-доброто си ниво", обясни старши треньорът на "Белия Балет".

Той бе попитан за тайната на успеха, който има с Реал Мадрид - отбор, спечелил пет титли в Шампионската лига от 2014 година насам, въпреки редицата важни играчи напуснали състава.

"Част от състава, който започна серията през 2014-та, не целият, вече не е тук, защото времето тече за всички. Това бе състав, който работеше дълго време. Основната идея и посока бе направлявана от тези футболисти. Младите се учат много бързо за това как да се държат в Реал Мадрид", коментира италианецът.

"В събота бяхме щастливи, че спечелихме мача си, а после и титлата в Ла Лига. Трябваше да контролираме нашата радост, за да се подготвим за предстоящия двубой. Ще мислим в четвъртък как да празнуваме в четвъртък. Разбира се, че ще празнуваме", добави Анчелоти.

Полузащитникът Орелиен Чуамени пропусна срещата с Кадис заради удар в крака, но ще бъде на разположение след като тренира нормално днес. Реал Мадрид ще разчита на пълен състав срещу Байерн Мюнхен с изключение на Давид Алаба, който е извън сметките до края на сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова не успя да се класира за основната схема на турнира от сериите WTA 1000 в Рим
Виктория Томова не успя да се класира за основната схема на турнира от сериите WTA 1000 в Рим
Системата за откриване и неутрализиране на дронове, която ще бъде използвана в Париж 2024, е под очакваните стандарти за сигурност
Системата за откриване и неутрализиране на дронове, която ще бъде използвана в Париж 2024, е под очакваните стандарти за сигурност