НОВИНИ

Карло Анчелоти: Имаме отбор, който може да се бори на всички фронтове и за всички трофеи

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:37, 21.09.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
карло анчелоти маме отбор бори всички фронтове всички трофеи
Снимка: БТА
Слушай новината

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти изрази задоволството си след минималния успех на неговия тим с 1:0 срещу Унион Берлин на старта на груповата фаза в Шампионската лига.

На брифинга след двубоя Анчелоти коментира, че този успех е показал духа на Реал Мадрид, а освен това не спести суперлативи и за автора на победния гол Джуд Белингам.

"Очаквахме съперникът да играе така, с много нисък блок. Те не ни оставиха никакво пространство, но ние не спирахме да опитваме. В крайна сметка е важно, че вкарахме и победихме. Това е духът на Реал Мадрид, на тази фланелка. Това ни позволява винаги да вярваме. Издържахме до края. Поправихме някои неща на полувремето и второто беше по-добро. Освен това съперникът не ни пресираше толкова много. Енергията им спадна и това ни даде повече пространства", заяви италианският специалист.

"Белингам притежава качество, което е много важно. Също така има и късмет, но трябва да си там, както срещу Хетафе. Когато се включва от втора линия, той е най-умният, той има това качество и се възползва от него", продължи той.

Най-успешният мениджър в историята на Шампионската лига говори още и за дълбочината на своя състав, споделяйки, че Реал Мадрид може да се бори на всички фронтове и за всички трофеи.

"Родриго е много добър, когато имаме повече пространства. Напоследък играем в мачове, където съперниците не ни оставят толкова много пространства и за него е трудно. Имаше и лош късмет срещу Унион Берлин", каза наставникът на мадридчани.

"Имаме отбор, който може да се бори на всички фронтове и за всички трофеи. Разполагаме с много добър отбор и с много качество. Винисиус е един от най-добрите в света и е нормално да ни липсва. Мисля, че той ще играе следващата сряда, ще видим за неделя. С Хоселу сме по-опасни във въздушната игра от преди, а също и с Белингам. Той също успява да вкарва", завърши Карло Анчелоти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Кризата със зърното разкри проблемите в сектора
Илияна Йотова: Кризата със зърното разкри проблемите в сектора
Задържаха мъжа, опитал за пореден път да ограби магазин в столичния кв. "Дружба"
Задържаха мъжа, опитал за пореден път да ограби магазин в столичния кв. "Дружба"