НОВИНИ

Карло Анчелоти: Искаме отново да достигнем до финала в Шампионската лига

карло анчелоти искаме отново достигнем финала шампионската лига
bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 19.09.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Лука Модрич ще бъде на линия за Реал Мадрид на старта на груповата фаза на Шампионската лига срещу немския Унион Берлин в сряда вечер, съобщи старши треньорът на испанския гранд Карло Анчелоти.

Италианският специалист заяви, че се намира в "много добри" лични отношения с носителя на "Златната топка" за 2018-а година.

"Лука е добре и си говорим, както с всички останали футболисти. Личните ни отношения са много добри. Взаимно е. В професионален план понякога може да се случи да не се представяте както преди. Чисто човешките отношения винаги ще бъдат най-важни. Очаквам Лука да играе утре", заяви Анчелоти, цитиран от вестник Марка.

Най-успешният наставник в историята на Шампионската лига посочи и кой за него ще бъде фаворитът в турнира през този сезон и си постави за цел с Реал Мадрид да достигне до финала.

"Сега целта пред нас е да преминем през групите и след това евентуално да играем на четвъртфиналите. Искаме отново да достигнем и до финала. Знам, че Манчестър Сити пак е фаворит в турнира. Нормално е в заключителните фази от Шампионската лига да стават изненади. Никога не съм смятал, че ние имаме най-големи шансове да спечелим лигата, сигурно и Сити не са си го представяли така през миналия сезон", каза още Карло Анчелоти.

64-годишният италианец има на сметката си общо четири триумфа като наставник в най-престижния европейски клубен турнир, като за последно го стори през сезон 2021/22 именно начело на "лос бланкос".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път България има шампион на Европейската олимпиада по информатика
За първи път България има шампион на Европейската олимпиада по информатика
Световните шампионки от Испания по футбол удължиха бойкота си
Световните шампионки от Испания по футбол удължиха бойкота си