НОВИНИ

Карло Анчелоти: Направихме добър мач срещу много силен съперник, заслужено сме на финал

карло анчелоти направихме добър мач силен съперник заслужено сме финал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
01:33, 05.05.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти очаквано бе щастлив от класирането на неговия тим на финала в Шампионската лига.

"Кралският" клуб сътвори запомнящ се обрат срещу Манчестър Сити, за да стигне до победата с 3:1, като два от головете бяха отбелязани в 90-ата и 91-ата минути на двубоя на "Сантиаго Бернабеу".

Според Анчелоти именно тези голове за променили динамиката на двубоя и са наклонили везните в полза на неговия тим.

"Направихме добър мач срещу един много силен съперник. Имахме силите да вярваме и да се борим. Двубоят в много моменти бе изравнен, опитвахме всичко, за да изравним. В последните минути, когато имах възможността да изравниш общия резултат, голямо значение има и психиката на играчите. Динамиката на терена коренно се промени с тези голове", започна специалистът.

"През първото полувреме се справихме добре, но ни липсваха малко повече подавания между линиите на Манчестър Сити и в последната третина към Бензема. Изиграхме много тежък осминафинал, четвъртфинал и полуфинал, но в Шампионската лига е така. Мисля, че заслужено стигнахме финала. Много сме близо до спечелването на 14-и трофей от турнира", добави той".

Италианецът сподели, че преди реванша с "гражданите" неговите футболисти са изгледали видео-компилация с всички обрати, които тимът му е сътворил през кампанията - цели осем наброй. Видеото е завършило с фразата "Липсва ни още един!"

"Гледахме видеа на всичките обрати, които направихме през сезона – те са осем наброй. Видеото завърши с думите "Липсва ни още един!", завърши Карло Анчелоти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гуардиола: Не знам какво трябва да направя, за да спечелим Шампионската лига
Гуардиола: Не знам какво трябва да направя, за да спечелим Шампионската лига
Тибо Куртоа: За шест минути показахме, че във футбола всичко е възможно
Тибо Куртоа: За шест минути показахме, че във футбола всичко е възможно