НОВИНИ

Реал (Мадрид) е на финал в Шампионската лига след нов знаменит обрат на "Бернабеу"

реал мадрид финал шампионската лига нов знаменит обрат бернабеу
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:41, 04.05.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал (Мадрид) се класира за финала на Шампионската лига след победа с 3:1 в мача-реванш от полуфиналите на турнира с Манчестър Сити.

Кралският клуб изоставаше с 0:1 до 89-ата минута, преди Родриго да отбележи два гола в рамките на 120 секунди, а точка на спорa да сложи Карим Бензема от дузпа в третата минута на първото продължение. Така с общ резултат 6:5 съставът на Карло Анчелоти продължи напред към финалния сблъсък с Ливърпул.

"Гражданите" откриха резултата четвърт час преди края на редовното време. Бернардо Силва проби в половината на "белите", напредна към наказателното поле и подаде надясно към Рияд Марез, който с плътен и мощен изстрел се разписа в близкия горен ляв ъгъл на вратата, пазена от Тибо Куртоа.

Кралският клуб изравни резултата в последните секунди на редовното време. Едуардо Камавинга центрира по диагонал отляво в наказателното поле на Сити, където на втората греда Карим Бензема от въздуха пусна успоредно подаване на голлинията към Родриго, който изпревари Едерсон и с едно докосване прати топката в близкия ляв ъгъл на вратата.

Вдъхновени от попадението, "лос бланкос" отбелязаха второ попадение в първата минута на добавеното време. Дани Карвахал центрира отдясно в пеналтерията на гостите от Манчестър, където Марко Асенсио отклони топката за Родриго, който с глава за втори път разпечата мрежата зад стража Едерсон.

Така общият резултат стана 5:5 и срещата влезе в две продължения по 15 минути.

В третата минута от първото продължение Реал получи правото да изпълни дузпа за нарушение на капитана на Манчестър Сити Рубен Диаш срещу капитана на домакините - Карим Бензема. Именно френският нападател се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и елегантно прати топката в долния ляв ъгъл на Едерсон.

До повече попадения в срещата не се стигна и Реал (Мадрид) си осигури сблъсък с Ливърпул на 28 май на "Парк де Пренс", в повторение на финала от 2018 година, който "белите" спечелиха с 3:1 след две фрапантни грешки на тогавашния страж на "мърсисайдци" Лорис Кариус.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА отбеляза 74 години от създаването си
ЦСКА отбеляза 74 години от създаването си
Виктория Томова се класира за втория кръг на тенис турнир в Германия
Виктория Томова се класира за втория кръг на тенис турнир в Германия