НОВИНИ

Виляреал помечта, но Ливърпул е на финал в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:50, 03.05.2022
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
виляреал помечта ливърпул финал шампионската лига
Слушай новината

Отборът на Ливърпул стана първия финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като победи с 3:2 като гост в реванша състава на Виляреал и така с общ резултат 5:2 си заслужи мястото на големия финал на "Стад дьо Франс" в Париж на 28 май.

Шесткратният носител на трофея трябваше много да се потруди на "Естадио де ла Керамика", тъй като вдъхновената игра на испанския клуб през първата част му осигури аванс от 2:0 и изравняване на общия резултат в сблъсъка.

След почивката обаче голове на Фабиньо, Луис Диас и Садио Мане помогнаха за обрата на "мърсисайдци" и класирането им за трети финал в последните пет издания на Шампионската лига.

Домакините стартираха ударно срещата и откриха резултата след по-малко от три минути игра, когато центриране в наказателното поле на Ливърпул намери Етиен Капу, който хитро сви топката към Булайе Диа, който отблизо нямаше как да сбърка за 1:0.

Ранният гол вдъхнови допълнително играчите на "жълтата подводница", която продължиха да играят силно през цялото първо полувреме. Така се стигна до 41-та минута, когато отново Капу влезе в ролята на асистент, качвайки топката на главата на Франсис Коклен, който беше точен за 2:0, изравнявайки общия резултат в сблъсъка.

След почивката обаче отборът на Юрген Клоп излезе променен и в 62-та минута Фабиньо намали резултата с точен диагонален изстрел, който премина през краката на стража Херонимо Рули, който определено можеше да се намеси по-добре в ситуацията.

Пет минути по-късно влезлият като резерва Луис Диас отбеляза с глава за 2:2, правейки общия резултат 4:2 в полза на гостите, с което възстанови аванса на "мърсисайдци" от два гола след първия двубой.

В 74-та минута и Садио Мане се записа сред голмайсторите, след като беше изведен в отлична позиция от Наби Кейта, премина покрай Рули и още един бранител в жълто и на опразнената врата вкара за 3:2, фиксирайки и крайното 5:2 в сблъсъка.

Домакините от Виляреал пък доиграха срещата с 10 човека, след като четири минути преди края асистентът за двата гола на "Жълтата подводница" Етиен Капу получи втори жълт картон.

По този начин Ливърпул очаква на финала някой измежду отборите на Манчестър Сити и Реал (Мадрид), които излизат в сряда вечер на стадион "Сантиаго Бернабеу" в другия реванш от полуфиналите. "Гражданите" спечелиха с 4:3 първата среща преди седмица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно заседание на Народното събрание
Извънредно заседание на Народното събрание
Решението за военна помощ за Украйна остава в ръцете на Народното събрание
Решението за военна помощ за Украйна остава в ръцете на Народното събрание