НОВИНИ

Карло Анчелоти: Реал е кралят на Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:28, 18.04.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
карло анчелоти реал кралят шампионската лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди срещата реванш между неговия тим и Челси в четвъртфиналите на Шампионската лига тази вечер от 22.00 часа българско време на "Стамфорд Бридж" в Лондон.

"Кралския клуб" влиза в срещата с аванс от 2:0 след първия двубой, но въпреки това Анчелоти увери, че всички в отбора са пределно мотивирани.

"Всичко в отбора е наред. Мотивирани сме, както винаги. Чака ни важен мач във важен турнир. Трябва да играем перфектно. В рамките на 90 минути може да се случи всичко, но ние сме готови", започна италианският специалист.

Наставникът на Реал разкри още, че в клуба единствената цел е да се побеждава и допълни, че мадридчани ще направят всичко възможно да завоюват за 15-и път трофея в Шампионската лига.

"В Реал Мадрид целта е ясна - винаги трябва да се побеждава. Футболистите са длъжни да се борят до последно и да играят с всички сили. Ако отново се класираме за полуфиналите, значи добре сме си свършили работата. Историята говори за това, Реал е кралят на Шампионската лига. Ние сме само малка част от този клуб. Със сигурност ще се опитаме към 14-те купи от турнира да добавим още една", сподели Карло Анчелоти.

Италианският специалист говори още и за бъдещето в отбора на Тони Кроос, определяйки го като "клубна легенда" и изрази мнение, че германецът ще завърши кариерата си на "Сантяго Бернабеу".

"Кроос е клубна легенда. Той е играч от първокласно ниво. Ново споразумение? Очаквам Тони със сигурност да приключи кариерата си тук в Реал Мадрид", категоричен е Анчелоти.

Накрая 63-годишният наставник коментира и случващото се в бившия му клуб и настоящ опонент Челси и по-конкретно практиката на собственика Тод Боели да влиза в съблекалнята след всеки мач и да говори с футболистите.

"Речта на собственика може да бъде важно нещо за играчите. Ако Перес иска да говори с мен всеки мач, ще се радвам да го направя. Собственикът има право да знае какви са решенията на мениджъра", завърши Карло Анчелоти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръката на Джа Морант не е счупена, но участието му във втория мач с Лейкърс е под въпрос
Ръката на Джа Морант не е счупена, но участието му във втория мач с Лейкърс е под въпрос
Щормът, който вдигна вълните до девет бала и други неочаквани премеждия
Щормът, който вдигна вълните до девет бала и други неочаквани премеждия