НОВИНИ

Карлос Алкарас и Стефанос Циципас определиха първия четвъртфинал на Ролан Гарос

Испанецът се справи лесно с 6:3, 6:3, 6:1 с Феликс Оже-Алиасим, а гръкът победи с обрат и 3:6, 7:6 (4), 6:2, 6:2 Матео Арналди.

карлос алкарас стефанос циципас определиха първия четвъртфинал ролан гарос
Снимка: X / @atptour
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:46, 02.06.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Карлос Алкарас се класира за четвъртфиналите на Ролан Гарос. Поставеният под номер 3 испанец се справи лесно с 6:3, 6:3, 6:1 с Феликс Оже-Алиасим.

Двукратният шампион от турнирите от Големия шлем направи пробив за 5:3 в първия сет, след което сервира успешно, повеждайки в резултата.

В петия гейм на втората част 23-годишният канадец позволи на своя противник отново да спечели подаването му, след което пак се стигна до 6:3 в полза на Алкарас.

В третия сет превъзходството на фаворита беше още по-осезаемо и той победи с 6:1, приключвайки двубоя още при първата си възможност след 2 часа и 16 минути.

"Чувствам се доста сигурен по време на дългите разигравания. Знаех, че ще получа необходимите шансове за пробив, защото представянето ми беше добро. Намирах се в добър ритъм, показах силна игра и победих. Готов съм за следващия ми мач, обичам точно тези предизвикателства", коментира испанският тенисист, цитиран от официалния сайт на ATP.

В следващия кръг на Ролан Гарос полуфиналистът от миналия сезон Карлос Алкарас ще играе срещу деветия в схемата Стефанос Циципас. Гръцкият представител победи с обрат и 3:6, 7:6 (4), 6:2, 6:2 Матео Арналди.

Финалистът от 2021 година изостана в резултата, след като италианецът спечели първия сет с 6:3.

Във втората част Арналди отново имаше аванс от пробив и 3:2. Циципас дори спаси четири сетбола, но се добра до тайбрек. В него се стигна до 4:4, но световният номер 9 спечели следващите три точки и се върна в двубоя.

В следващите две части гръцкият тенисист направи четири пробива и приключи срещата при третата си възможност след три часа и 14 минути.

"Това беше един от най-лудите обрати в кариерата ми. Явно в един момент всичко изглеждаше, че ще бъде в негова полза. Опитах се да дам най-доброто, на което съм способен и да опитвам да го накарам да тича бързо по корта. В някои мигове дори бях леко разочарован след някои разигравания. Опитът беше по-важен от всичко друго в този двубой. Това беше един от най-сериозните ми противници на клей през тази година", коментира Циципас, цитиран от световните агенции.

Гръцкият тенисист е играл общо пет пъти срещу Карлос Алкарас, който е спечелил и петте мача между двамата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да стана български патриарх, заяви пловдивският митрополит Николай
Няма да стана български патриарх, заяви пловдивският митрополит Николай
Йоана Константинова загуби от първата поставена при девойките на Ролан Гарос
Йоана Константинова загуби от първата поставена при девойките на Ролан Гарос