НОВИНИ

Карлос Алкарас пречупи Яник Синер в исторически двубой на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:55, 08.09.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният №3 Карлос Алкарас стана последният полуфиналист на тазгодишния US Open, след като надигра в четвъртфиналите Яник Синер в истинско зрелище продължило над пет часа.

На централния корт на "Флъшинг Медоус" 19-годишният испанец се наложи с 6:3, 6:7(9), 6:7(0), 7:5, 6:3 в исторически двубой за турнира. Мачът между двамата тенисисти приключи в 2.50 часа след полунощ местно време, което го превърна в двубоя с най-късен завършек изобщо в историята на US Open.

Срещата премина през редица обрати, след като Алкарас измъкна първия сет с 6:3, а във втория пропиля цели пет сетбола и в крайна сметка допусна Синер да изравни резултата.

В третия сет Карлос сервираше за спечелването му при 6:5 в своя полза, но отново се пропука, а след това загуби и последвалия тайбрек с 0-7 точки, с което се оказа и догонващ с 1-2 в сетовете.

В четвъртата част Синер си осигури пробив аванс при 4:3 и в десетия гейм сервираше за мача, като италианецът дори стигна и до мачбол. 19-годишният Алкарас обаче не се предаде, отрази мачбола, а след това измъкна сета със 7:5, за да вкара мача в решителна пета част.

Последният сет отново не премина без обрат, като Яник Синер пробив за 3:2 и отново изглеждаше по-близо до успеха. И този път обаче Алкарас не казал последната си дума и до края не даде нито един гейм за съперника си, за да подпечата дебютното си класиране на полуфинал в турнир от Големия шлем.

На 19 години и 127 дни Карлос Алкарас се превърна и в най-младия тенисист с подобно постижение откакто неговият идол Рафаел Надал стигна полуфиналите на Ролан Гарос през 2005 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18-годишното момче от катастрофата край Панчарево е дошло в съзнание
18-годишното момче от катастрофата край Панчарево е дошло в съзнание
Ще могат ли училищата и детските градини да се справят със сметките за отопление?
Ще могат ли училищата и детските градини да се справят със сметките за отопление?