НОВИНИ

Карлос Контрера: Блокажът в СОС ще продължи, защото големите групи се пазят от сглобка

bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 04.12.2023
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Блокажът в Столичния общински съвет ще продължи, защото големите групи в градския парламент се пазят от явна или неявна сглобка. Това заяви общинският съветник от "ВМРО - Българско национално движение" Карлос Контрера в "Денят започва".

"Ние сме в блокаж. Нито една от фигурите, излъчени от големите групи, не може да бъде избрана, защото всеки се пази да не го свържат в някаква явна или неявна сглобка. Нищо добро не ни чака, ако продължи политическият инат на големите", каза той.

Към момента ВМРО няма да се включва в схеми на политическите групи. Това може да се промени след разговор с други общински съветници, стана ясно от думите на Контрера.

"Факт е, че когато един общински съветник не принадлежи към определена група, той няма достъп до председателски съвет и до участие в политически консултации", допълни общинският съветник от ВМРО.

Столичният общински съвет все още няма председател. В четвъртък ще се проведе четвърто заседание.

"Гласуването за председател на Столичния общински съвет е тайно по закон. След заседанието призовах всички общински съветници да покажат своя вот, защото не мисля, че има какво да крием", каза Карлос Контрера.

Според него новоизбраният ръководител на столичния инспекторат не се е справил добре с извънредната ситуация след снежната буря в София, която удари цялата страна.

"Клоните продължават да са по улиците, не е изметено, листата продължават да са по улиците, тези листа ще влязат в шахтите и ще ги запушат. При следващ обилен дъжд или снеговалеж ще се наводнят улиците", коментира общинският съветник от "ВМРО - Българско национално движение" .

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпик Марсилия надигра Рен във френската Лига 1
Олимпик Марсилия надигра Рен във френската Лига 1
Ще има ли сняг за Коледа?
Ще има ли сняг за Коледа?