НОВИНИ

Каролин Гарсия изхвърли Коко Гоф от турнира в Маями, Сакари, Рибакина и Путинцева също продължават към четвъртфиналите

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:01, 26.03.2024
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
каролин гарсия изхвърли коко гоф турнира маями сакари рибакина путинцева също продължават четвъртфиналите
Слушай новината

Французойката Каролин Гарсия продължи успешната си серия срещу световната №3 в женския тенис Коко Гоф и я елиминира на осминафиналите на турнира от категория WTA 1000 в Маями, САЩ.

Гарсия се наложи над своята съперничка с 6:3, 1:6, 6:2 за час и 45 минути игра, за да запише третия си последователен успех в двубоите срещу американката, като по този начин тя поведе и в тяхното съперничество с 3-2 победи.

Мачът започна отлично за тенисистката от Франция, която в откриващия сет реализира ранен пробив, за да поведе с 3:0 гейма и до края задържа този си аванс, за да затвори частта при 6:3.

Във втората обаче Гоф беше тази, която доминираше на корта, взимайки на два пъти подаването на своята съперничка по пътя си към успеха с 6:1.

Решителният трети сет стартира с труден сервис гейм за Каролин Гарсия, в който бившата №4 в света трябваше да отразява няколко точки за пробив. Тя обаче се справи с тази задача, а в крайна сметка това се оказа преломният момент за развитието на срещата, тъй като скоро след това французойката на свой ред стигна до брейкбол и го реализира, което ѝ помогна да поеме контрола върху частта. В осмия гейм Гарсия осъществи още един пробив, слагайки точка на спора след 6:2 гейма в своя полза.

По този начин 30-годишната състезателка от Сен Жермен ан Ле, която във втория кръг в Маями елиминира и най-добрата българска тенисистка Виктория Томова, се класира за четвъртфиналите, където ще спори с победителката от дуела между Сорана Кърстя и Даниел Колинс.

Във фазата на най-добрите осем във Флорида ще играе още и поставената под №4 в основната схема Елена Рибакина, която надигра с 6:3, 7:5 представителката на САЩ Мадисън Кийс.

С успеха финалистката от миналата година си осигури двубой срещу гъркинята Мария Сакари, която победи без игра рускинята Ана Калинская заради отказване на нейната съперничка.

В най-долната четвъртина на схемата пък казахстанката Юлия Путинцева достигна до четвъртфиналите в Маями за пръв път в кариерата си след успех в два сета над Анхелина Калинина от Украйна - 6:4, 7:6(5).

Така в спор за място на полуфиналите Путинцева ще срещне бившата №1 в света и двукратна шампионка на Australian Open Виктория Азаренка, която се справи със съпротивата на британката Кейти Боултър след 7:5, 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Зверев и Алекс Де Минор са осминафиналисти на Мастърса в Маями
Александър Зверев и Алекс Де Минор са осминафиналисти на Мастърса в Маями
Четиримата обвиняеми за терористичния акт в Красногорск са били за кратко в Турция
Четиримата обвиняеми за терористичния акт в Красногорск са били за кратко в Турция