НОВИНИ

Карстен Вархолмм счупи рекорда на 400м с препятствия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:01, 02.07.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Норвежкият лекоатлет Карстен Вархолм зарадва своите сънародници по време на състезанието от Диамантената лига в Осло, подобрявайки световния рекорд на Кевин Йънг в бягането на 400 м с препятствия.

Двукратният световен шампион пробяга дистанцията за 46.70 секунди, подобрявайки постижението на Йънг от 46.78 секунди, което дойде на Олимпийски игри в Барселона и се задържа цели 29 години.

В последно време Вархолм показа, че се доближава до върховото постижение, като през миналата година записа 46.87, оставайки само девет стотни от бягането на Кевин Йънг.

Вчера обаче в Осло норвежецът най-накрая успя да счупи рекорда, печелейки в същото време надпреварата от Диамантената лига с 46.70 секунди.

Зад него остана бразилецът Алисон дос Сантос, който подобри личното си постижение с 47.38 секунди, а на почетната стълбичка се качи и Ясмани Копeйо от Турция с 48.86 секунди.

Интересна подробност е, че само преди седмица беше подобрен световният рекорд в същата дисциплина и при жените, където Сидни Маклафлин счупи върховото постижение на сънародничката си Далайла Мухамад.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха бивш полицай и служител на ОДМВР-Бургас
Арестуваха бивш полицай и служител на ОДМВР-Бургас
Полицейска акция срещу изборната търговия в Горна Оряховица
Полицейска акция срещу изборната търговия в Горна Оряховица