НОВИНИ

Късен щурм на България U21 стигна само за равенство срещу Косово

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:32, 17.10.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
късен щурм българия u21 стигна равенство косово
Слушай новината

Българският национален отбор за младежи до 21 години завърши наравно 1:1 срещу състава на Косово в двубой от квалификационна група "D" за европейското първенство през 2025-а година.

На стадион "Александър Шаламанов" в София двата тима ни предложиха много драматичен двубой, в който определено "лъвчетата" могат да съжаляват, че не стигнаха до успеха, тъй като играха с човек повече в заключителните минути, когато всъщност падна и изравнителният гол за момчетата на Александър Димитров.

Преди да стигнем до тези епизоди обаче още в самото начало родните футболисти трябваше да понесат тежък удар, тъй като изостанаха в резултата след само 8 минути игра, когато Ардит Тахири отбеляза дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Никола Илиев.

Повратният момент в двубоя дойде в 82-ата минута, когато Анди Хоти от състава на гостите бе изгонен с директен червен картон за грубо влизане срещу Георги Николов.

Това даде изцяло инициативата на българите, които в началото на допълнителното време стигнаха и изравняване на резултата чрез Мартин Сораков, който се разписа с чудесен изстрел от дистанция и даде достатъчно време на своите съотборници да потърсят пълния обрат в даденото от съдията 11-минутно продължение.

За съжаление, нов гол във вратата на Косово не падна и така срещата завърши при равенство 1:1.

По този начин България U21 остава на третото място в подреждането в тази група с 5 точки и 4 изиграни срещи, докато косоварите са четвърти с един пункт по-малко при същия брой мачове. Лидер е отборът на Германия с две победи от два мача и актив от 6 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БЛС: Аптеки връщат пациенти с електронно предписани антибиотици и лекарства за диабет
БЛС: Аптеки връщат пациенти с електронно предписани антибиотици и лекарства за диабет
Най-малко 500 убити и ранени след удар по болница в Газа (обновена)
Най-малко 500 убити и ранени след удар по болница в Газа (обновена)