НОВИНИ

Късен щурм прати Сити на 1/2 финал за ФА Къп

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:26, 21.03.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Футбол
късен щурм прати сити финал къп

Лидерът в подреждането на Висшата Лига се справи трудно с тима на Евертън при гостуването си на "Гуудисън Парк" в мач от 1/4 финалите на най-стария футболен турнир в света, ФА Къп.

По този начин възпитаниците на Пеп Гуардиола запазиха шансовете си да постигнат първия в историята на английския футбол квадрупъл, въпреки че самият наставник отхвърли подобна възможност преди време.

"Гражданите" трябваше да чакат близо 85 минути преди най-накрая да разпечатат вратата на "карамелите". Тогава удар на Аймерик Лапорт бе избит в гредата от стража на Еверън, но отскочилата топка се върна на пътя на Илкай Гюндоган, който плонжира и с глава отбеляза за 0:1.

В 90-та минути пък бе сложена точка на спора, след като Кевин Де Бройне бе изведен сам срещу вратаря и за белгиецът, който се появи в игра чак в 80-та минута, не представляваше трудност да се разпише за крайното 0:2.

Малко по-рано вчера Саутхямптън стана първия полуфиналист в надпреварата, след като надигра с класическото 3:0 тима на Борнемут, който беше последният оцелял в турнира тим, който не е представител на Премиършип.

Днес предстои да се изиграят и останалите два 1/4 финала, като Челси приема Шефилд Юнайтед, докато Манчестър Юнайтед гостува на Лестър в гвоздеят от програмата на тази фаза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан се върна към победния път в НБЛ след обрат над Берое
Балкан се върна към победния път в НБЛ след обрат над Берое
Калин Златков спечели слалома за Купата на Далечния изток
Калин Златков спечели слалома за Купата на Далечния изток