НОВИНИ

Късна драма във Враца донесе първи пролетен успех за Арда

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:04, 10.03.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
късна драма враца донесе първи пролетен успех арда
Слушай новината

Отборът на Арда Кърджали записа първия си успех под ръководството на новия старши треньор Николай Киров, надигравайки драматично с 2:1 като гост състава на Ботев Враца в среща от 24-ия кръг на Първа лига.

На стадион "Христо Ботев" в Северозападна България и трите попадение паднаха след почивката, като домакините откриха резултата малко след час игра. В 63-ата минута момчетата на Христо Янев получиха право да изпълнят ъглов удар, а след центрирането топката стигна до Браян Переа, който с глава я отклони към непокрития Бубакар Траоре и сенегалецът отблизо реализира за 1:0.

Гостите отговориха в 76-ата минута чрез Борислав Цонев, който се възползва от подаване на Станислав Иванов и с глава изравни отбеляза за 1:1, вкарвайки дебютното си попадение с екипа на Арда.

Пълният обрат за кърджалии стана факт в продължението на мача, когато Станислав Иванов беше препънат в наказателното поле и гостите получиха право да изпълнят дузпа, която беше превърната в гол от Тонислав Йорданов, с който той донесе трите точки на своя тим.

Все пак врачани се опитаха да измъкнат поне точка в оставащото време, но вместо това се стигна до едно брутално влизане на техния бранител Меси Биатумусока, който удари с крак стража на Арда Анатолий Господинов, което закономерно доведе до директен червен картон за конгоанеца. Неговото действие обаче доведе до спречкване между футболистите на двата отбора, което забави допълнително последния съдийски сигнал на арбитъра Красен Георгиев, който в крайна сметка прозвуча след 100-ата минута.

Успехът за момчетата на Николай Киров им помогна временно да се изкачат до 7-ото място в подреждането с актив от 35 точки, докато след шестата си поредна загуба Ботев Враца остава на предпоследната 15-а позиция с 13 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И провадийските села Житница и Черноок избират кмет
И провадийските села Житница и Черноок избират кмет
Страхотна Златислава Чуканова се доближи само на победа от квота за Париж 2024
Страхотна Златислава Чуканова се доближи само на победа от квота за Париж 2024