НОВИНИ

Катрин Маноилова: Евгения Раданова е вдъхновение за нас, черпим опит от нея

Катрин Маноилова
bnt avatar logo
от БНТ
22:58, 05.02.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Медалистката от младежките зимни игри в Лилехамер, Норвегия, Катрин Маноилова сподели впечатленията си от първия ден на Зимните олимпийски игри и разкри плановете си за предстоящите Олимпийски игри.

Тя беше гост в предаването "Олимпийските върхове" по БНТ и като състезател на България в шорттрека даде своя поглед отвътре и анализира успеха на Китай в смесената щафета на Игрите в Пекин.

"Вълнувам се за състезанията, но съм тъжна, че не съм там на леда. С нетърпение очаквам следващите стартове. Шорттрекът е много конкурентен и оспорван спорт. Днес надделяха тези, които устояха психически. Аз в Лилехамер се състезавах на смесена щафета. Чувството е различно, защото силите се обединяват и всичко се изживява заедно", разказва тя.

Тя разкри и подкрепата, която получава от медалистката от Игрите в Солт Лейк Сити през 2002 г. и Олимпиадата в Торино през 2006 г. Евгения Раданова.

"Моят отбор е предимно от млади състезатели. Пламъкът е в очите на всеки. Евгения Раданова е вдъхновение за нас. Всеки ден черпим опит от нея. Тя ни вдъхва спокойствие и увереност. Когато имаш характер можеш да се пребориш с обстоятелствата", допълва състезателката.

Катрин Маноилова посочи състезателите, които имат реални шансове да спечелят медал за България и разкри бъдещите си планове и надежди за предстоящата Олимпиада.

"Днес стисках палци за Владимир Зографски. Пожелавам му успех. Фактът, че са там е достоен. Най-големите ни шансове са в Радо Янков, Владимир Зографски и Алберт Попов. Имах големи надежди за тази Олимпиада, но се контузих в старта на сезона. Гледаме напред, започва нов олимпийски цикъл. Няма невъзможни неща. Дано няма контузии, които пречат на развитието", надява се европейска шампионка за девойки през 2014 г.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова допусна обрат на старта на квалификациите в Санкт Петербург
Виктория Томова допусна обрат на старта на квалификациите в Санкт Петербург
Не успяха да спасят детето от кладенеца в Мароко
Не успяха да спасят детето от кладенеца в Мароко