НОВИНИ

Казанлък избра своята Царица Роза (СНИМКИ)

казанлък избра своята царица роза снимки
bnt avatar logo
от БНТ
11:03, 20.05.2023
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Кристина Попова от ППМГ“Никола Обрешков“ е 55-ата Царица Роза на Казанлък. Нейни подгласнички станаха Нона Ангелова, също от ППМГ “Никола Обрешков“ и Дебора Маркова от СУ“Екзарх Антим I“.

Изборът измежду 23 казанлъшки абитуриентки бе направен по време на красив конкурс-спектакъл тази вечер в залата на Дома на културата „Арсенал“.

Очарователните млади дами се представиха пред публиката в сценични облекла, с танц на огнения ПАМБОС Агапиу и неговата партньорка Елисавета Христова – специални гости на конкурса. След това дефилираха във фолклорни носии на побратимени на Казанлък градове от цял свят, изработени от казанлъшките читалища НЧ“ЖАР - 2002“ и НЧ“Пробуда“, с.Копринка.

Темата за побратимяванията на Казанлък бе интересно вписана на сцената. Кандидатките за престижната титла разказваха накратко историята на сближаването на Града на розите с градове от различни точки на планетата.

На финала на своето представяне претендентките за короната демонстрираха елегантна походка в официални вечерни облекла.

Тази година към младите красавици на Казанлък Кметът Галина Стоянова отпрпави предизвикателство да се ангажират със социално значима кауза, на което момичетата откликнаха с най-различни благородни инициативи.

Всички красавици получиха много подаръци. Традиционно, всяко момиче получи цветя и подаръци за спомен от Кмета на Казанлък Галина Стоянова. Сред най-важните награди, дарени от спомоществователи и приятели на Града на розите, освен традиционния билет за посещение в Япония от Посолството на Япония, се отличиха билет за Шанхай, Китай за участие в международна туристическа борса на щанд на Казанлък и парична награда от 2 000 лв., осигурена от Технически университет – София.

55-то издание на конкурс-спектакъла „Избор на Царица Роза“ бе предавано на живо на голям екран на централния площад „Севтополис“ и в социалните мрежи!

С избора на Царица Роза Кристина Попова от ППМГ“Никола Обрешков“ и нейните подгласнички Нона Ангелова и Дебора Маркова в Казанлък започва вълнуващият, юбилеен 120-и Празник на розата с богата програма от културни събития. Церемонията по Коронясване на Царица Роза дава начало на кулминационните дни – 2, 3 и 4 юни 2023 г.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиана Раева: Това, което виждам ми дава още повече сили и увереност да работя за художествената гимнастика
Илиана Раева: Това, което виждам ми дава още повече сили и увереност да работя за художествената гимнастика
Фрайбург съхрани шансовете си за топ 4 след победа над Волфсбург
Фрайбург съхрани шансовете си за топ 4 след победа над Волфсбург