НОВИНИ

Кейн, Роналдо и Артета с месечните награди във Висшата лига

Челси Тотнъм Хари Кейн Мейсън Маунт Емерсон Роял
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 01.04.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Тотнъм Хари Кейн бе избран за играч на месец март във Висшата лига. Нападателят изравни рекорд на Серхио Агуеро за най-много месечни награди в английския елит, като и двамата имат по седем отличия.

През месец март англичанинът се превърна във футболистът с най-много шампионатни попадения в гостувания, подобрявайки рекорда на Уейн Руни (94 гола). За този период "шпорите" записаха три победи в четири срещи, а 28-годишният играч се отчете с четири гола и две асистенции.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета пък спечели приза за най-добър треньор. Това е второто му признание, след като бе отличен и през септември. "Артилеристите" спечелиха три срещи от четири мача. "Топчиите" спечелиха пет поредни шампионатни гостувания за първи път от седем години. Лондончани победиха Уотфорд, Лестър и Астън Вила и отбелязаха шест попадения.

Кристиано Роналдо отбеляза най-красивото попадение според гласовете на феновете. Португалецът вкара хеттрик във вратата на Тотнъм за победата на Манчестър Юнайтед с 3:2 на стадион "Олд Трафорд". Първият му гол бе избран за попадение на месеца. Това е първият случай, в който Роналдо печели приза.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристига у нас следващата седмица
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристига у нас следващата седмица
Пешеходка пострада при инцидент в Карлово
Пешеходка пострада при инцидент в Карлово