НОВИНИ

Килиан Мбапе бе избран за четвърти пореден път за играч на сезона в Лига 1

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:43, 29.05.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
килиан мбапе избран четвърти пореден път играч сезона лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе спечели за четвърти пореден път приза за най-добър играч във френската Лига 1, след като помогна на своя тим да триумфира с титлата в шампионата за рекорден 11-и път в своята история.

Парижани спечелиха златните медали кръг преди края на сезона, завършвайки наравно 1:1 като гост на Страсбург, което беше напълно достатъчно, за да си гарантират момчетата на Кристоф Галтие първото място.

В хода на кампанията до този момент Мбапе има на сметката си 28 гола в Лига 1, с което младият футболист заслужи и за четвърти пореден път наградата за най-добър играч в първенството на Франция, като при награждаването си обяви, че ще продължи да носи екипа на ПСЖ и през следващия сезон.

"Искам да благодаря на играчите и на всички хора, работещи в сянка. Винаги съм искал да оставя следа. Не очаквах да спечеля толкова много толкова рано, но съм щастлив, че правя история за моята страна. Щастлив съм и ще бъда тук през следващия сезон", сподели Килиан Мбапе.

Междувременно наградата за треньор на годината очаквано отиде при наставника на Ланс Франк Хайсе, който изведе тима до сребърните медали в Лига 1 след пауза от 21 години и по този начин класира тима в групите на Шампионската лига.

"Това е историята на три сезона . . . тези, които вече не са в това приключение, не ви забравям. Това, което преживяхме, е незабравимо", заяви Хайсе, който пое "кърваво-златните", докато те още се подвизаваха в Лига 2 през 2020-а година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ избегна дефолт: Постигнато е споразумение за вдигане на тавана на държавния дълг
САЩ избегна дефолт: Постигнато е споразумение за вдигане на тавана на държавния дълг
Бум на ухапванията от кърлежи, как да реагираме
Бум на ухапванията от кърлежи, как да реагираме