НОВИНИ

Килиан Мбапе донесе успеха на ПСЖ срещу Страсбург с 2:1

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
06:16, 29.12.2022
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
ПСЖ победи Страсбург с 2:1 в мач от 16-ия кръг на френската Лига 1 на
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

ПСЖ победи Страсбург с 2:1 в мач от 16-ия кръг на френската Лига 1 на "Парк де Пренс". Наставникът на ПСЖ Кристоф Галтие стартира с двете големи суперзвезди в атаката си Килиан Мбапе и Неймар.

Капитанът на парижани Маркиньос откри резултата в 14-ата минута с глава. Неймар центрира добре от пряк свободен удар, като Маркиньос бе оставен непокрит и нямаше никакви проблеми да насочи топката в мрежата на Матс Зелс. В 20-ата минута Неймар претендираше за дузпа, но главният съдия Клеман Тюрпен не уважи претенциите на бразилеца. В 25-ата минута защитата на Страсбург допусна груба грешка. Жерзиньо Нямси се подхлъзна и остави Килиен Мбапе сам срещу вратаря на елзасци. Суперзвездата на ПСЖ стреля, но Матс Зелс спаси сигурен гол. В 29-ата минута отново Мбапе тества стража на Страсбург с точен удар отдалеч.

В 30-ата минута дойде най-чистото положение за Страсбург. Чудесна комбинация между Томасон и Гамейро завари последния в близост до Донарума, нападателят стреля, но италианският страж на ПСЖ спаси сигурен гол.

В 51-вата минута Страсбург изравни, след като гостите направиха добра атака след грешка на Марко Верати, а центрирането на Адриен Томасон рикошира в Маркиньос и той вкара топката в собствената си врата за 1:1. Малко след това Неймар изведе Мбапе сам срещу Мат Зелс, но вратарят направи страхотно спасяване.

В 63-ата минута проблемите за ПСЖ продължиха. Неймар падна в наказателното поле на Страсбург и искаше дузпа, но реферът Тюрпен прецени, че бразилецът е симулирал и му показа жълт картон, който бе втори за звездата на "селесао", като по този начин парижани останаха с 10 души.

В последните секунди на мача Килиан Мбапе реализира победния гол за тима си от дузпа. Мбапе надбяга защитата на Страсбург и бе задържан в наказателното поле. Маркиньос довкара топката, но реферът Клеман Тюрпен вече бе посочил изпълнение на дузпа в полза на домакините. Мбапе прояви хладнокръвие и реализира от бялата точка, за да осигури трите точки за тима си в шести пореден мач.

С тази победа парижани продължават да са начело в класирането. Страсбург остава на предпоследното място в таблицата и вече има 6 поредни мача без победа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъгливо сутрин и предимно слънчево следобед през следващите дни
Мъгливо сутрин и предимно слънчево следобед през следващите дни
ПСЖ обяви, че Марко Верати удължава договора си с клуба до 2026 г.
ПСЖ обяви, че Марко Верати удължава договора си с клуба до 2026 г.