НОВИНИ

Килиан Мбапе обяви, че напуска ПСЖ в края на сезона

Французинът разкри, че ще продължи кариерата си извън своята родина, като мнозина считата, че съвсем скоро той ще подпише с Реал Мадрид

килиан мбапе писмено устно казах псж подновя договора клуба
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:09, 10.05.2024
Чете се за: 06:30 мин.
Спорт

Френската футболна звезда Килиан Мбапе обяви, че след края на настоящия сезон ще се раздели с отбора на Пари Сен Жармен.

Мбапе обяви решението си с емоциално видео в социалните мрежи, в което благодари на всички, с които е работил по време на своя 7-годишен престой на "Парк Де Пренс".

25-годишният Килиан ще се сбогува с феновете на парижани тази неделя (12 май), когато ПСЖ приема Тулуза в последното си домакинство през този сезон в Лига 1.

"Здравейте всички, тук е Килиан. Искам да говоря с вас. Винаги към казвал, че ще говоря с вас, когато му дойде времето. Искам да анонсирам официално пред всички, че това е моят последен сезон в Пари Сен Жармен. Няма да удължа договора си", започна Килиан Мбапе.

"Приключението ще приключи след няколко седмици. Ще изиграя моя последен мач на "Парк де Пренс" в неделя. Много емоции, много години. Горд съм, че имах шанса да бъда част от най-големия френски клуб, един от най-добрите в света. Също, че имах възможността да пристигна тук, да натрупам опит в отбор с много напрежение и да израсна като футболист, разбира се, сред едни от най-добрите в историята. Да играя с най-великите шампиони, да се срещна с много хора и да израсна като човек също. С всичката слава и грешки, които допуснах", продължи той.

"Първо искам да благодаря на всички съотборници, с които играх. Всички треньори: Унай Емери, Томас Тухел, Маурицио Почетино, Кристоф Галтие и Луис Енрике. Благодаря на спортните директори Леонардо и Луис Кампос, тъй като ме подкрепяха. Благодаря на всички служители на ПСЖ, които никой не вижда и те работят в сянка и всички изобщо. Това са невероятни хора, които дават всичко за клуба и заслужават уважение", сподели Мбапе.

"Въпреки всичко, което се случва навън, медийните спекулации, които витаят около клуба, има много хора, които наистина обичат ПСЖ, които искат да го пазят и той да блести, и да бъде велик. Знам, че с всички тези хора клубът е в добри ръце", каза още французинът.

"Трудно е, трудно е. Никога не съм си мислел, че ще бъде толкова трудно да обявя това и да напусна моята страна – Франция, Лига 1, шампионата. Винаги съм знаел, но мисля, че се нуждая от това – ново предизвикателство след 7 години. Трудно е и разбира се, искам да благодаря на много хора преди всичко. Знам, ме не съм най-демонстративния играч. Искам да благодаря за любовта през тези 7 години, никога не съм искал да скатавам, а да бъда ефективен", коментира роденият в Париж футболист.

"ПСЖ е отбор, който няма как да те остави безразличен. Можеш да го обичаш или да го мразиш. Аз избрах да го обичам и го правех през тези 7 години. Имаше възходи и падения, разбира се, но не съжалявам за нито един момент в този престижен отбор. Това е клуб, от който ще запазя спомени за цял живот. Искам да кажа на всички, че ще съм благодарен през целия си живот, че съм имал шанса да играя тук и няма да бъда повече играч, но ще продължа да гледам всеки мач, разбира се, защото това е клуб, от който ще се интересувам и винаги ще следя изкъсо", призна звездата на парижани

"Това беше от мен. Опитвах да показвам най-добрата версия на себе си през тези 7 години. Без феновете това нямаше да бъде същото преживяване с всички тези емоции, които почувствах. Ще съм благодарен за това през целия си живот", продължи той.

"Благодаря на всички! Надявам се да приключим тази година с последен трофей. Ще имаме страхотни емоции в оставащото време и вярвам, че това ще бъде част от моето сърце завинаги. Това е Париж! Довиждане!", завърши Килиан Мбапе.

Припомняме ви, че бързоногият футболист пристигна в ПСЖ под наем от Монако през 2017 година и в следващите седем години постепенно се превърна в голямата звезда на клуба, за който до момента той е изиграл над 300 мача и има на сметката си 255 гола във всички турнири.

За този период Килиан Мбапе участва в спечелването на общо 13 трофея с екипа на парижани - 6 пъти Лига 1, 3 пъти Купата на Франция, 2 пъти Купата на Лигата и 3 пъти Суперкупата на Франция. На 25 май пък столичани могат да вдигнат отново Купата на страната, когато се изправят във финала срещу Олимпик Лион

Единственият трофей, който обаче убягна на Мбапе за всички тези години беше този от Шампионската лига, въпреки че през 2020 година ПСЖ достигна до последния мач, загубен тогава от Байерн Мюнхен с 0:1 в Лисабон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китове от застрашен вид се завръщат край аржентинските брегове
Китове от застрашен вид се завръщат край аржентинските брегове
Черноморец Бургас взе реванш от Балкан и изравни полуфиналната серия в НБЛ
Черноморец Бургас взе реванш от Балкан и изравни полуфиналната серия в НБЛ