НОВИНИ

Килиан Мбапе: Ще се върна за подготовката на ПСЖ, президентът не може да влияе на решенията ми

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:54, 16.06.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
килиан мбапе върна подготовката псж президентът влияе решенията
Снимка: БТА
Слушай новината

Френската футболна звезда Килиан Мбапе бе категоричен, че президентът на страна Еманюел Макрон не може по никакъв начин да влияе на неговите решение къде ще продължи кариерата си.

По-рано през тази седмица Мбапе изпрати писмо до своя клубен тим ПСЖ, в което той заяви, че не желае да поднови договора си с тима, който изтича през лятото на 2024-а година.

Това веднага породи слухове дали 24-годишният играч няма да бъде продаден още през тази година, за да не рискува ръководството на парижани да го загуби без пари след една година.

Еманюел Макрон също се включи с коментар по темата, споделяйки, че неговото лично желание е Мбапе да остане в ПСЖ, на което футболистът отговори по следния начин:

"С какво може да ми влияе президентът? Към този момент от кариерата ми, през 2023, с нищо.Той иска да остана в Париж, а и моята цел е да го остана, така че поне по тази тема сме на едно мнение. Дали ще напусна Пари Сен Жермен? Преди малко отговорих на този въпрос. Моята цел е да остана и за момента това е единствената опция пред мен. Ще се завърна за подготовката. Не мисля, че съм убил или обидил някого с писмото, което написах", заяви голмайсторът на ПСЖ.

Френската звезда допълни още, че в момента е изцяло фокусиран върху ангажиментите си в националния отбор и предстоящото гостуване на Гибралтар в среща от квалификациите за Евро 2024.

"Това ми е навик от много млад. Сега мисля за мача на Франция срещу Гибралтар и това е единственото нещо в главата ми. Всичко останало е второстепенно. Искам да докажа, че съм голям футболист", сподели Килиан Мбапе, който е и капитан на тима.

Селекционерът на "петлите" Дидие Дешан също взе отношение по темата, потвърждавайки, че мислите на Мбапе са изцяло насочени към мачовете на Франция.

"С Килиан говорим за много неща, все пак е капитан на този отбор. Той е напълно отдаден на националния тим и не забелязвам да мисли за друго. Килиан винаги е под прожекторите, но това не му влияе", категоричен бе Дешан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на туризма: В следващите 10 дни няма опасност и вероятност замърсяване да достигне румънската граница и Дунав
Министърът на туризма: В следващите 10 дни няма опасност и вероятност замърсяване да достигне румънската граница и Дунав
Красимир Ненов е назначен за заместник-министър на енергетиката
Красимир Ненов е назначен за заместник-министър на енергетиката