НОВИНИ

Кирил Десподов отново блести при победата на ПАОК над Янина

След тази среща от 5-ия кръг "черно-белите" от Солун събраха 10 точки и излязоха на 2-о място

Кирил Десподов
Снимка: Facebook: PAOK
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:55, 24.09.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Кирил Десподов направи нов силен мач с екипа на ПАОК, този път в гръцкото първенство – гостуване на Янина, завършило с успех 3:1. След тази среща от 5-ия кръг "черно-белите" от Солун събраха 10 точки и излязоха на 2-о място, на 3 от лидера Олимпиакос. Панатинайкос има 9 точки от 3 мача, но утре им предстои тежко дерби с АЕК.

Десподов започна за първи път като титуляр в първенството, а старши треньорът Разван Луческу реши да му даде почивка след визитата на ХИК (Хелзинки) в четвъртък в турнира Лига на Конференциите. По същия начин той процедира и със сръбската звезда Андрия Живкович, който пък започна от пейката, но влезе на мястото на Десподов. Луческу направи осем промени в стартовите 11, като единият от тримата титуляри от Хелзинки беше именно българското крило.

Два гола за гостите от Солун вкара най-перспективният млад гръцки талант Янис Константелиас, който откри в 4-ата минута, а след това в 33-ата направи 2:1. Андрия Живкович оформи крайното 1:3 в 77-ата минута, докато домакините изравниха Йоргос Палмидис в 25-ата, но за повече нямаха сили.

Десподов отново събра овациите на феновете на гостите в последните минути на първото полувреме. В 42-ата минута удар на българският национал беше спасен с мъка от израелския вратар на домакините Борис Клайман. Малко след това подаване на Кирил Десподов не беше оползотворено от Тайсон. В доста от социалните мрежи на феновете на ПАОК Десподов за пореден път заслужи комплиментите.

Другото българско участие днес беше на Илиан Илиев-младши, който влезе като резерва за Кифися. Новаците в гръцката Суперлига играха много добре до второто попадение на домакините и в крайна сметка отстъпиха с 0:4. Айюб Ел Кааби откри резултата от дузпа в 21-ата минута, четири след него Даниел Поденсе удвои. След почивката паднаха нови два гола – Стеван Йоветич вкара втора дузпа в 64-ата, а Висенте Ибора оформи крайния резултат в добавеното време.

Синът на старши треньора на Черно море (Варна) се появи на терена в 61-ата минута на мястото на Матеуш Сантош и беше поставен от треньора Янис Анастасиу в дясно на халфова линия с трима. Кифися е на 11-о място в класирането с 4 точки и за момента изглежда, че ще се бори за оцеляването си при дебюта в местния елит.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ромелу Лукаку отново вкара гол, но Рома не успя да победи Торино
Ромелу Лукаку отново вкара гол, но Рома не успя да победи Торино
ПСЖ разпиля Марсилия, но плати висока цена за разгрома
ПСЖ разпиля Марсилия, но плати висока цена за разгрома