НОВИНИ

Кирил Петков назначи петима заместник-министри, освободен е зам.-председател на ДАНС

първа официална среща кирил петков премиера гърция мицотакис
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:06, 22.12.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени петима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията са назначени Илия Илиев и Владимир Върбанов.

Илия Илиев е инженер геодезист по образование, завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия. Професионалната му кариера е свързана с частния сектор, като притежава дългогодишен управленски опит в сферата на инвестиционното железопътно и пътно проектиране.

Владимир Върбанов е юрист по образование, дългогодишен преподавател е по международно морско право в Техническия университет във Варна. От 2017 година досега е арбитър в Арбитражен съд-София и Арбитражен съд-Варна.

От длъжността заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията са освободени Александър Пулев и Христина Велинова.

Ирена Димитрова и Васил Георгиев са назначени на длъжността заместник-министър на външните работи.

Ирена Димитрова е дипломат с над 20-годишен стаж и е преминала последователно през всички етапи на кариерно развитие в МВнР. Била е на два задгранични мандата – в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел. Завършила е Философския факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" с магистърска степен и Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен "Магистър по международни отношения" от Мадридския университет Компултенсе.

Васил Георгиев има магистърски степени по Тюркология и по Право от СУ "Св. Климент Охридски", със специализация международно право и международни отношения. Бил е на задграничен мандат в посолството на Република България в Република Турция, народен представител в 45-о и 46-о Народно събрание, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и ръководител на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза на Средиземноморието. Притежава дългогодишен управленски опит в частния сектор.

Атанас Добрев е преназначен от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите на поста заместник-министър на земеделието. От длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Ренета Колева.

С решение на Министерския съвет Венелин Димитров е освободен предсрочно от длъжността заместник-председател на Държавна агенция "Национална сигурност". Правителственото решение е взето неприсъствено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съветът на ректорите и синдикатите поискаха 142,6 млн. лв. повече в бюджета за образование
Съветът на ректорите и синдикатите поискаха 142,6 млн. лв. повече в бюджета за образование
Коледно настроение в Министерския съвет (СНИМКИ)
Коледно настроение в Министерския съвет (СНИМКИ)