НОВИНИ

Кирил Петков: Още няколко депутати трябва да решат към кого ще са лоялни

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:40, 05.07.2022 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Още няколко депутати трябва да решат дали ще заявят подкрепата си за кабинет "Василев", заяви премиерът в оставка Кирил Петков пред медии.

"121 - ще видим. Няколко човека трябва да решат към кого им е лоялността - към тяхната партия и лидер, който според мен не е изпълнил обещанието към народа или към всички нас, да имаме отговорност към България, да имаме шанса да не влезем в политическа криза. Всеки един от тях носи отговорността за собственото си решение", заяви той.

Премиерът не уточни имена, но заяви, че "Продължаваме промяната" водят разговори с всички депутати, които искат да видят управленската програма на новия кабинет.

"Единствено се придържаме към нашето обещание, че не говорим с четиримата човека, които казахме от самото начало. Всички други имат покана да говорят с нас", коментира Петков.

По-късно вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че на този етап пред него не стои въпросът дали ще остане или не в следващото правителство, а целта му е да си свърши работата в МВР.

МВР отбелязва 143 години от създаването си

По повод празника на МВР министърът в оставка Бойко Рашков благодари на служителите за това, че миналата година са ограничили изборната търговия.

Борисов: Провежда се най-мащабното купуване на гласове в българския парламент

По повод обвиненията на Бойко Борисов, че преди частичните местни избори тази неделя полицаи са влизали по домовете на хората, за да не гласуват за ГЕРБ, Рашков отговори, че Борисов нямал моралното право на такава критика. Според министъра именно ГЕРБ въвели практиката за купуване и продаване на гласове.

Вижте повече в прякото включване

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболистите, които има какво да доказват през новия сезон
Футболистите, които има какво да доказват през новия сезон
Рома зарадва най-възрастния си фен с трофея от Лигата на конференциите
Рома зарадва най-възрастния си фен с трофея от Лигата на конференциите