Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Кирил Петков освободи от пост трима зам.-министри на регионалното развитие

от БНТ
17:26, 27.06.2022
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
кирил петков освободи пост трима зам министри регионалното развитие
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Със заповед на премиера Кирил Петков за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен инж. Ивайло Стайков, съобщават от правителствената пресслужба.

С други заповеди на премиера от поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са освободени Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова.

Инж. Ивайло Стайков е магистър инженер по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, придобита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – гр. София. Завършва следдипломна специализация „Мениджмънт на строителството и инвестиционните проекти” - отново в УАСГ-София.

Избран е за народен представител в 47-ото Народно събрание от 29 МИР Хасково. След доброволен отказ от мястото на народен представител заема длъжността съветник в политическия кабинет на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството в периода 1 януари 2022 г.- 23 юни 2022 г.

Стайков притежава солиден опит в организацията и управлението на строително-инвестиционни проекти в България и чужбина. Владее английски език.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Синя зона и в почивните дни от 1 юли във Варна
Синя зона и в почивните дни от 1 юли във Варна
Вандалски акт срещу общински съветнички от Брацигово
Вандалски акт срещу общински съветнички от Брацигово