НОВИНИ

Кирил Петков: Правителство в този формат ще има и след 6 март

Той посочи, че ротацията трябва да е огледална - Мария Габриел да е премиер, а Николай Денков да стане външен министър

Кирил Петков
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:05, 10.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

"Разговорите за новия състав на кабинета трябва да продължат. Нека успокоим всички, че ще има правителство в този формат след 6 март", заяви в Кюстендил съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

"Ние ще изпълним нашите обещания, че ще подкрепим Мария Габриел", каза Кирил Петков. Той посочи, че ротацията трябва да е огледална - Мария Габриел да е с най-високия пост в държавата – премиер, а Николай Денков да стане външен министър.

"Тази ротация ще даде възможност не само сега, но и за следващи ротации да имаме един и същи отбор и за външната, и за вътрешната политика, което мисля, че е важно за България. Ако ГЕРБ имат други претенции за другите министри, трябва да го кажат. Трябва да си кажем честно, че министърът на МВР е към тях, въпреки че твърдят, че те нямат никакви министри", допълни Кирил Петков.

Той добави, че стабилността е важна за България, а като бивш премиер смята, че съвместяването на този пост с министерската работа е почти невъзможно.

"Сигурен съм, че няма смисъл да се вкара нов човек в ролята на външен министър, защото външната политика трябва да носи продължителност и отборност. Мария Габриел и Николай Денков работят добре и затова вярвам, че това ще е най-разумното решение. Не се страхувам от избори, нито от каквото и да е друго. Винаги сме работили с чувство за отговорност. Все пак сме свободни хора. Някой трябва да ни убеди да направим нещо, но никой не може да ни накара", каза още Кирил Петков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Балабанов постави личен рекорд на 800 метра на Балканиадата по лека атлетика
Мартин Балабанов постави личен рекорд на 800 метра на Балканиадата по лека атлетика
Ясен Радев победи актуалния европейския шампион и се класира на филан на Купа "Странджа"
Ясен Радев победи актуалния европейския шампион и се класира на филан на Купа "Странджа"