НОВИНИ

Кирил Петков с първи коментар за атаките срещу него

живо президентът радев коментар актуални теми
bnt avatar logo
от БНТ
14:27, 14.06.2022
5149
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

"Това, което се вижда в момента, е безпрецедентна атака. Използват се всякакви черни, жълти, кафяви методи, но няма да ни спрат." Това каза премиерът Кирил Петков на въпрос по повод публикуваните в някои сайтове видеа и снимки.

Премиерът е в Трявна, за да се запознае на място с пораженията от пороя в неделя.

В момента, в който съберем мнозинство, ще предложим новите министри. Изборът на новите министри ще е коалиционно решение, допълни Петков и добави, че самият той няма намерение да поема министерство.

Петков заяви, че няма да иска вот на доверие към правителството, а смяната на министрите ще е реалният вот на доверие за кабинета. Към момента имена не се обсъждат.

"Сигурен съм, че има хора с голям капацитет, които няма да искат, примерно за ремонтите на пътищата, 40% от оценката да е на базата на някаква неясна комисия, и само 60% да е на база цена. Действаме напред и вярвам, че ще съберем 121 депутати. Тогава веднага ще вкараме закона за КПКОНПИ да бъде одобрен, Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. За министрите - в момента, в който съберем мнозинство, ще се предложат министри", заяви Петков.

Министър-председателят коментира, че се е учудил колко пъти Слави Трифонов е повторил, че действията на "Има такъв народ" нямат общо с премахването на частната лаборатория за фитосанитарен контрол от ГКПП "Капитан Андреево".

"Но го почувствах като в оправдателен режим, а и съвпадна изцяло, че най-накрая държавата си върна контрола. Според мен в момента много хора от сивия и тъмния сектор губят средства и биха се радвали, ако имат влияние през някоя политическа партия, това правителство да го няма. Започваме да събираме много врагове. Тези, които знаят, че рано или късно ще стигнат до прокуратурата или до европейската прокуратура, която се занимава с фондовете. Втората група са тези, които имат газови и енергийни печалби, които сега свършват. Третото – руската държава и техните хора съм сигурен, че биха се радвали някое друго правителство да видят. Но аз обещавам, че няма да си нарушим принципите и вчера видяхме, че не сме сами, че има и други смели хора, които независимо какъв бранд са си сложили, каква партия – застават с идеята, че не са доволни от България в този вид. Запретваме ръкави и работим заедно. Сега ни трябват още 7 такива хора от НС, които си изпълняват клетвата и слагат България пред личните си интереси", допълни Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серина Уилямс даде знак, че се завръща на Уимбълдън
Серина Уилямс даде знак, че се завръща на Уимбълдън
БОК отново събра бъдещите шампиони на България
БОК отново събра бъдещите шампиони на България