НОВИНИ

Кирил Петков се срещна с председателя на КС Павлина Панова

кирил петков срещна председателя павлина панова
bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 07.01.2022
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Слушай новината

Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с председателя на Конституционния съд Павлина Панова, съобщиха от пресцентъра на правителството.

В рамките на разговора им в Министерския съвет двамата обсъдиха теми от областта на върховенството на закона и значението на ефективната и прозрачна работа на институциите в интерес на българските граждани.

Премиерът Петков изтъкна сериозните действия на кабинета, целящи България да стане успешен модел за борба с корупцията и също така да бъде възстановено доверието на българските граждани в институциите и законността.

Министър-председателят изрази увереност, че с безспорния си професионализъм и авторитет Павлина Панова на свой ред ще допринесе значително за върховенството на правото и ще гарантира прецизната и обективна работа на Конституционния съд при тълкуването и защитаването на основния закон на България.

От своя страна председателят на Конституционния съд Павлина Панова поздрави министър-председателя и ръководеното от него правителство за управленските приоритети и пожела успех на премиера във високоотговорната му мисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френски министър призова за прекратяването на рали "Дакар"
Френски министър призова за прекратяването на рали "Дакар"
Левандовски, Меси и Салах ще спорят за наградата "Най-добър футболист" на ФИФА
Левандовски, Меси и Салах ще спорят за наградата "Най-добър футболист" на ФИФА