Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Кирил Петков се срещна с председателя на ОИСР Матиас Корман

от БНТ
13:45, 09.04.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Бизнес
кирил петков срещна председателя оиср матиас корман
Слушай новината

България очаква да получи своята Пътна карта за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, за да започне активно работата по нея, заяви министър-председателят Кирил Петков в рамките на срещата си в Делфи с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман.

Премиерът изрази надежда да има позитивен напредък по темата още в рамките на следващите няколко месеца.

Петков изтъкна, че България цени високо взетото през януари решение на ОИСР да стартира разговори с нашата страна за присъединяване и специално благодари на Матиас Корман за активната му и последователна позиция в полза на това решение, съобщават от пресслужбата на правителството.

Министър-председателят покани генералния секретар на ОИСР да посети България в най-скоро време и в повече детайли да бъдат обсъдени следващите стъпки, които страната ни предстои да направи по пътя си към членство в организацията.

Премиерът Петков посочи, че задълбочаването на сътрудничеството на България с ОИСР е от съществена полза както за провеждането на редица ключови реформи в нашата страна, така и за укрепването на регионалния и глобалния обхват на самата организация.

Министър-председателят посочи, че страната ни споделя ценностите на ОИСР и подкрепя тяхното популяризиране, а в настоящия момент е по-важно от всякога да има общност от страни, обединени от такива споделени ценности.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кой лекува пациентите с COVID-19 в областите без инфекциозни отделения?
Кой лекува пациентите с COVID-19 в областите без инфекциозни отделения?
Бойко Борисов: Как не виждате как ви грабят? Управляващите трябва да се оставят да се сринат до край
Бойко Борисов: Как не виждате как ви грабят? Управляващите трябва да се оставят да се сринат до край