НОВИНИ

Кирил Петков: Вотът на недоверие показва предизборна немощ на опозицията

кирил петков вотът недоверие показва предизборна немощ опозицията
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:48, 12.10.2023 (обновена)
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Слушай новината

Да се използва вота на недоверие като част от предизборната кампания показва предизборна немощ. Реално вие нямате решения, а само пропаганда , основана на страх и омраза. Този вот няма да мине, но ние ще продължим да се борим за хората в енергийния сектор.

Това заяви съпредседателят на ПГ на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" Кирил Петков в началото на дебатите по първия вот на недоверие към кабинета с премиер Николай Денков.

Вносители на вота на недоверие са опозицията в лицето на БСП, ИТН и "Възраждане" заради проблемите в сектор "Енергетика".

"Имаме вот на недоверие само 128 дни след избирането на кабинета Денков. Не знам как тези 128 дни имат нещо общо с темите, които вие преплитате във вашите мотиви, като закриването на блоковете на АЕЦ Козлодуй, неосъщественият проект "Белене", непостроеният "Южен поток", проваленият нефтопровод Бургас - Александруполис. Според вас академик Денков явно носи не само отговорност за последните 128 дни, но и за изминалите 30 години", каза Кирил Петков.

"Днес съм сигурен, че ще плашите основно вашите избиратели със студ, с мрак, с високи сметки на ток. Точно както миналото служебно правителство правеше за миналата зима. Много от вас си служат с фалшиви новини, с неистини. Но нека кажем каква е истината точно на вашите избиратели, за да са по-спокойни. Миналата седмица взехме решение да не ограничаваме въглищните мощности чак до 2038 година. Да, има опасност да се намалят възможностите за американските централи след 2026 г. на база на пазарните сили, затова ни трябват парите от Европа, за да можем да помогнем на работещите в сектор "Енергетика". Ето защо правителството изпрати плановете в Брюксел на 30 септември тази година за да не се загубят 1,6 млрд. лева, както миналата година загубихме 200 милиона лева, когато служебното правителство не изпрати тези планове", допълни Петков.

Той подчерта, че в следващите три месеца ще се работи с профсъюзите и с работещите в сектор "Енергетика", за да се направи най-доброто на хората.

"Подозирам, че някои от вас съжаляват, че сме в ЕС, а биха се радвали, ако можеше да участваме в Евразийския съюз на Путин. Подозирам, че онзи ден някои от вас се почувстваха обидени, когато ООН даде на България 160 гласа за членство в Съвета по правата на човека, а на Русия - 83. За разлика от вас, ООН гледа на кабинета "Денков" с доверие, че може да защитава правата на хората", подчерта бившият премиер.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокурорската колегия на ВСС изслушва 17 кандидати за европрокурори
Прокурорската колегия на ВСС изслушва 17 кандидати за европрокурори
Анас Маздрашки на два четвъртфинала на турнира по тенис в Узбекистан
Анас Маздрашки на два четвъртфинала на турнира по тенис в Узбекистан