НОВИНИ

Кирьос шокира с признание: Бях в психиатрична клиника, мислех за самоубийство

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:36, 14.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
ник кирьос пропуска мастърсите индиън уелс маями
Слушай новината

Австралийският тенисист Ник Кирьос призна, че е бил в психиатрична клиника по времето, когато е обмислял самоубийство през лятото на 2019-а година.

Шокиращото признание от ексцентричния Кирьос бе направено по време на участието му в документалната поредица "Точка на пречупване", която ще се излъчи по Netflix на 21-ви юни.

Самият Ник признава, че след турнира Уимбълдън през 2019-а година се е намирал в много тежък период от своя живот, през който дори през ума му са минавали и мисли за самоубийство, но един повратен момент го е накарал да преосмисли нещата и той е взел решение да влезе в психиатрична клиника, за да реши проблемите си.

"Мислех наистина да се самоубия. Пиех алкохол, взимах дрога, отдалечих се от семейството и близките ми. Загубих на Уимбълдън и когато се събудих, баща ми беше седнал на леглото ми и плачеше. Това беше повратният момент. Казах си "Окей, не мога да продължавам така". Влязох в психиатрична клиника в Лондон, за да реша проблемите си", споделя Кирьос.

"Ако погледнете добре, ще видите белези от самонаранявания по дясната ми ръка. Имах самоубийствени мисли, не исках повече да ставам и да играя пред милиони хора", написа австралиецът в профила си в Инстаграм през февруари миналата година.

Близо четири години след тези тежки моменти Ник Кирьос изглежда е оставил всичките проблеми зад гърба си, а през миналата година дори достигна и до финала на Уимбълдън, където обаче отстъпи на Новак Джокович в четири сета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна започна фестивалът на червенокръстките и здравни филми
Във Варна започна фестивалът на червенокръстките и здравни филми
Проф. Любомир Стойков представи най-новата си книга
Проф. Любомир Стойков представи най-новата си книга